Senatoarea Doina Silistru a sustinut o declaratie politica, intitulata: Liberalii si tehnocratii, la vanatoare de directori membri PSD. Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
Voi fi foarte scurta, limitandu-ma la a prezenta o situatie revoltatoare. Veti trage singuri concluziile. In special colegilor liberali le recomand sa formuleze concluzii si, daca nu e prea mult, chiar sa ia atitudine, pentru ca, alaturi de tehnocrati - care, chipurile, nu fac politica -, pun in opera aceeasi politica. Iata despre ce este vorba. Presa din judetul Vaslui a publicat, cu dovezi, o serie de materiale care demonstreaza cum liberalii din toate organizatiile locale trebuiau sa raporteze la Secretariatul general al PNL cazuri in care membri PSD (cazuri de primar in iunie 2016, presedinti de organizatie sau alti membri importanti) sunt sau au fost numiti directori de scoli. Operatiunea de parare a directorilor PSD trebuia finalizata pana in data de 2 septembrie. Presa vasluiana face o legatura interesanta intre epurarea directorilor PSD si o declaratie a domnului ministru al educatiei, Mircea Dumitru, care, pe 1 septembrie, argumenta necesitatea reprofesionalizarii managementului scolar.
- Dupa 10 ani de intruziune politica in scoala, credem ca este momentul pentru reprofesionalizarea managementului scolar. In luna octombrie vom organiza concursuri de directori pentru toate unitatile de invatamant, de la gradinita la liceu. Vom trimite observatori care sa se asigure de desfasurarea in conditii de intransigenta si corectitudine a acestor concursuri, spunea domnul ministru al educatiei, Mircea Dumitru.
Legatura dintre cele doua aspecte prezentate este clara. Dar, mai arata presa locala din Vaslui, scenariul a fost copt in laboratoarele PNL, care inca din 24 august ceruse, printr-o adresa cu numarul 77, liderilor PNL, primarilor si altor alesi locali sa semnaleze cazurile de numiri de directori PSD la gradinite, scoli si licee.
De cand si pana cand tehnocratii fac ordine in educatie, culmea, folosindu-se de infrastructura umana si logistica PNL? Ce credibilitate au, in acest context, concursurile care vor fi organizate in octombrie? Ii cer domnului ministru Mircea Dumitru sa prezinte public un punct de vedere si sa stopeze, daca ii sta in putere, prigonirea catorva mii de cadre didactice a caror singura vina, daca se poate spune asa, este ca nu fac parte din partidul prezidential.
O singura mentiune mai fac si inchei: ce se intampla acum la Vaslui se intampla in toata tara. Ce se va intampla la concursurile anuntate de domnul ministru al educatiei, ei bine, ii las pe colegii liberali sa-si imagineze.