www.stirilekanald.ro informeaza: Cu zambetul pe buze, asa ar trebui sa ni-l amintim cu totii pe Ioan Gyuri Pascu. Cel putin, asa isi doresc apropiatii artistului. Nu ar fi vrut.. niciodata sa vada lumea suparata, in jurul si din cauza lui. Astazi, trupul neinsuflerit al actorului a fost depus, la cimitirul Bellu din capitala, iar joi va ajunge in Agnita, unde isi va dormi somnul de veci alaturi de parintii sai.
Inca de la primele ore ale diminetii apropiatii lui Ioan Gyuri Pascu au venit aici, la Institutul de Medicila Legala din Bucuresti pentru a-i ridica trupul neinsufletit. Printre acestia s-au numarat actorii Slviu Petcu si Valentin Gora.
Zambetul pe care Gyuri parea ca il deseneaza pe chipul lor, acum a apus.Darmati de durere, asa au ajuns la capela colegii si prietenii artistului. Cu totii au spus insa, intr-un singur glas, Gyuri va trai vesnic prin operele pe care le-a lasat in urma.
Cristian Gretcu: Ultima data, am vorbit cu el saptamana trecuta, pentru ca am facut un promo impreuna si a iesit foatre fun, cum ieseau toate lucrurile facute cu el. Gyuri suferea! Dar, nu voia sa stie lumea si asa mai departe. Din cauza problemelor de sanatate pe care el le-a tratat altfel decat le-ar trata oamenii conventionali.
Nu ar fi fost conventional nici macar in fata bolii. Suferinta si-a ascuns-o de ochii lumii si a incercat asa, cum facea mereu, sa lupte in stilul sau caracteristic.
Gyuri a fost un om dezvoltat spiritual, un om care a imbratisat ezoterismul si anumite tratamente cu lumina, care-si fac efectul foarte bine, dar trebuie din nefericire insotite si de doctorul normal. Era si rebel era si nerebel, era un artist talentat si daruit.
Pana joi, cei care l-au iubit pe Gyuri, ca om, sau ca artist pot sa isi ia ramas bun de la acesta. Trupul sau neinsufletit va lua maine seara calea Agnitei, localitatea unde artistul a copilarit. Va fi depus la capela Cimitirului Evanghelic, apoi condus pe ultimul drum la cimitirul din localitate unde isi va dormi somnul de veci alaturi de parintii sai.