machomen.ro informeaza: Cum sa-ti maresti productia de testosteron pe cale naturala
Desi multi dintre adeptii culturismului apeleaza la suplimente pe baza de hormoni pentru a creste nivelul de testosteron din organism, exista si alte cai mai naturale prin care poti stimula productia hormonului dragostei. Mahomedan.ro iti prezinta cateva metode simple care-ti vor stimula organismul sa secrete testosteron pe cale naturala, imbunatatindu-ti performantele in sala de forta, dar si in dormitor.

1. Consuma mai multe alimente ce contin potasiu
Unul din trei barbati din Statele Unite ale Americii sufera de hipertensiune, care poate cauza la randul ei probleme cardiovasculare si disfunctii erectile. In acest caz, potasiul poate fi un bun prieten. Mai multe studii au demonstrat ca barbatii care consuma alimente cu un continut bogat in potasiu au o tensiune arteriala sanatoasa. Cele mai bune surse de potasiu se gasesc in spanac, cartofi, fasole, dovleac, pepene galben, rosii, banane, piersici, kiwi si iaurt.

2. Mai putina sare, mai mult testosteron
Este cunoscut faptul ca sarea circula o data cu apa in organism, asadar cu cat mananci mai multa sare, cu atat va fi mai prezenta in circuitul sangvin, ducand la o presiune arteriala mare. Dupa cum am mentionat, o presiune arteriala mare inseamna erectii slabe. Pentru a-ti aduce tensiunea arteriala la un nivel normal, ai grija sa nu consumi mai mult de 2300 de mg de sodiu pe zi. Evita alimentele procesate deoarece contin enorm de mult sodiu, acesta fiind folosit pe post de conservant. De asemenea, ai grija la sosul de soia si la ketchup. Ai grija si la cantitatea de branza consumata, ai fii suprins sa afli cat de mult sodiu contine.

3. Fumatul - unul din cei mai mari dusmani ai testosteronului
Daca fumezi deja, lasa-te. Renuntand la fumat, vei beneficia de o crestere drastica a performantelor sistemului cardiovascular si inca foarte repede, la cateva saptamani dupa renuntarea la acest viciu.

4. Imbunatateste-ti calitatea spermei consumand alimente bogate in nutrientii pe care ii contine
Vitamina E
Acest puternic antioxidant ajuta la conversia vitaminei B12 in forma sa activa. O gasesti in semintele de floarea soarelui, germeni de grau si legumele verzi proaspete. Doza zilnica recomandata este de 1000 mg pe zi.
Vitamina B12
Asigura-ti necesarul de B12 din proteinele de calitate de origine animala: piept de pui, muschi de vita, lactate degresate si oua proaspete. Garantat, vei stimula productia de testosteron si vei imbunatati calitatea spermei. Doza zilnica recomandata: 2,4 micrograme pe zi.
Zinc si Vitamina C
Carenta de Vitamina C si Zinc poate duce la scaderea calitatii spermei. Un aport optim de vitamina C este de 90 mg pe zi si ti-l poti asigura consumand citrice, fructe de padure si ardei gras. Zincul il gasesti in fructe de mare, lactate, cereale, carne rosie, fasole si ai nevoie de aproximativ 11 mg pe zi.

5. Daca ai un somn regulat ai si destul testosteron
Un somn de cel putin 8 ore pe noapte este crucial pentru stabilitatea greutatii corporale, echilibrul hormonal si refacerea organismului dupa antrenament. In timpul somnului, muschii si sistemul cardiovascular se relaxeaza iar tensiunea arteriala scade. Persoanele cu dereglari de somn au un nivel scazut de testosteron si devin rezistenti la insulina, fiind mai predispusi la supra-alimentare. Asigura-ti un somn odihnitor folosind urmatoarele metode.

6. Consuma alimente bogate in triptofan
Triptofanul este un aminoacid regasit in proteinele de origine animala dar si in cele vegetale. Consumul de alimente bogate in triptofan o data cu carbohidrati determina organismul sa elibereze aminoacizi in muschi, dand cale libera triptofanului sa produca serotonina la nivelul creierului. Serotonina este un neurotransmitator cu rolul de a crea senzatia de calm, fiind cunoscuta si ca hormonul somnului.

7. Limiteaza consumul de cofeina
Bauturi precum cafeaua, ceaiul, coca-cola sau energizantele isi pot mentine efectul pana la 6 ore de la consum. Incearca sa le consumi doar in prima parte a zilei, daca nu vrei sa renunti complet la ele.

8. Evita sa mananci mult inainte de culcare
O cina prea abundenta inainte de culcare iti poate da insomnii. Daca ti se face foame la o ora prea tarzie, ia o gustare pe baza de migdale si un fruct.

9. Incearca ceaiul de musetel
Ceaiul de musetel este cunoscut ca fiind usor sedativ. Bea o cana de ceai de musetel inainte de culcare si vei avea un somn linistit. Limiteaza-te la o cana, altfel efectul sedativ va fi insotit si de un efect diuretic care te va pune pe drumuri catre toaleta in timpul noptii.

10. Consuma alimente bogate in colina
Colina este un nutrient asemanator unei vitamine produs de catre organism in cantitati mici. Este de asemenea un precursor al unui neurotransmitator responsbil cu mai multe functii ale organismului, inclusiv somnul. Sursele de colina sunt laptele, alunele, arahidele, portocalele, rosiile, germenii de grau si ouale.

11. Testosteronul si metabolismul
Obezitatea poate duce la o scadere a fertilitatii din cauza dezechilibrelor hormonale. Ia mese regulate si planifica-ti un program de antrenament regulat pentru a-ti ajuta corpul sa arda eficient caloriile ingerate si a fi echilibrat din punct de vedere hormonal. Respecta urmatoarele sfaturi si nu vei avea probleme.

12. Nu sari niciodata peste micul-dejun
Pe timpul noptii, metabolismul devine mai lent. Asadar, un mic dejun sanatos la aproximativ o ora dupa trezire furnizeaza corpului energia necesara si pune metabolismul in miscare, pregatindu-l sa arda calorii. Si unde mai pui ca nu vei face excese alimentare la pranz.

13. Nu lasa sa treaca mai mult de 4 ore intre mese
Mancand o data la fiecare 4 ore iti vei mentine metabolismul activ. Aproximativ 10% din aportul caloric total este rezervat digestiei. Daca sari peste mese, nivelul testosteronului scade, asa ca merita sa mananci zilnic la intervale de timp regulate.

14. Consuma cel putin 1000 de calorii zilnic
Pentru a scadea in greutate, trebuie sa reduci aportul de calorii, dar coborand sub 1000 de calorii vei determina o incetinire a metabolismului. Acesta la randul sau va duce la o scadere a nivelului de testosteron deoarece organismul va lua masuri de autoconservare.

15. Include si exercitii cardio in antrenament
Antrenamentul cu greutati este o metoda eficienta de a stimula metabolismul, dar si exercitiile cardio contribuie la acest proces, in special prin arderea caloriilor, mentinerea in parametri optimi a sanatatii sistemului cardiovascular si cresterea rezistentei la efort.

16. Consuma proteine la fiecare masa
Corpul tau produce caldura in timpul digestiei, un proces cunoscut sub numele de efect termic. Carbohidratii, proteinele si grasimile contribuie la acest proces de conversie a energiei in caldura, dar proteinele din pui, peste, fasole, nuci si lactate au cel mai bun efect de stimulare a metabolismului.