Dragnea si Ponta audiati in aceeasi zi, unul la DNA, celalalt la ICCJ
Amos News informeaza ca cei doi politicieni, unul ex-presedinte al PSD, celalalt actual presedinte al PSD, sunt din nou in vizorul (tavalugul) justitiei: Ponta, la DNA, intr-un nou dosar penal si Dragnea, audiat la Inalta Curte.
Prima stire: Victor Ponta a ajuns, marti dimineata, la DNA Ploiesti, in calitate de suspect intr-un nou dosar.Fostul premier este acuzat de folosirea nelegala a autoritatii, pentru ca a cerut si primit bani pentru a pune un politician pe listele electorale in 2012. Amos News precizeaza: revenim cu amanunte.
A doua stire Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a ajuns marti dimineata la sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru a fi audiat in dosarul fostei sale sotii. Dragnea a refuzat sa dea declaratii, la sosirea la sediul Curtii Supreme, precizand ca va spune mai multe la iesirea de la audieri.
- E scrutinul si dosarul, ce sa facem?, a spus Liviu Dragnea.
Dragnea a fost trimis in judecata de procurorii DNA in dosarul fostei sale sotii, Bombonica Prodana (fosta Dragnea). Procurorii anticoruptie arata ca, in perioada in care Dragnea era presedintele Consiliului Judetean Teleorman si al PSD Teleorman, acesta ar fi instigat la abuz in serviciu si fals intelectual in forma continuata. Fosta sotie a liderului PSD este acuzata ca, in calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului si familiei si sef serviciu Secretariat din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman, a savarsit infractiunea de abuz in serviciu.