MAGAZIN: Un extraterestru a supravietuit la Roswell (Autor: DAN. D.FARCAS)
Generalul Nathan Twining (foto) a fost un personaj central in inceputurile implicarii fortelor aeriene ale SUA in investigarea fenomenului OZN. Nascut intr-o familie care a fost mult timp asociata cu armata si absolvent al Academiei Militare West Point, Twining a ajuns, la sfarsitul carierei sale, presedinte al Statelor Majore Reunite, cea mai inalta functie militara in fortele armate ale SUA, ca si consilier militar principal al unui presedinte al SUA. Inainte de retragerea sa, dupa patru decenii de serviciu, el era eligibil sa poarte peste 30 de medalii militare, ceva rar in America.
In vara anului 1947, cand observarile de OZN-uri au explodat in media si cand a avut loc si presupusa prabusire OZN de la Roswell (in New Mexico), Twining avea sediul la baza Wright Field (ulterior Wright-Patterson, locul unde se presupune ca au fost transportate, cu avionul, resturile accidentului), in calitate de comandant al Air Materiel Command (AMC), care avea drept misiune: cercetarea, dezvoltarea, achizitia si testarea in zbor a aeronavelor si armelor noi, prototip sau straine.
Twining a fost cel care, preocupat de cresterea numarului de rapoarte OZN, a recomandat initierea, in subordinea sa, a unui studiu oficial al fenomenului misterios. Cunoscut sub numele de Proiectul Sign, acest studiu oficial timpuriu OZN a fost autorizat in decembrie 1947 de catre generalul Laurence Craige (sef al cercetarii si dezvoltarii fortelor aeriene, implicat si el in incidentul Roswell).

Real sau vedenie?

Intr-o scrisoare (cunoscuta sub numele de Twining Memo, anterior clasificata, adresata generalului George Schulgen, adjunctul sefului serviciilor de informatii ale Air Force, de la Pentagon, Twining scrie ca fenomenul discurilor zburatoare raportate este ceva real si nu o vedenie sau o fictiune. Ca posibile explicatii, el a luat in considerare fenomene naturale, dar si obiecte tehnice controlate.
In pozitia in care era, Twining a stiut cu siguranta ce anume s-a intamplat cu adevarat in accidentul de la Roswell si pare evident ca el stia mult mai bine ce anume reprezenta de fapt fenomenul. Sub conducerea sa a fost lansat, in 1954, si Regulamentul Air Force AFR 200-2, privind procedurile de raportare a OZN-urilor de catre piloti.
Generalul Twining a murit in martie 1982, in Texas, la varsta de 84 de ani, si a fost inmormantat la Cimitirul National Arlington cu onoruri militare complete. Fiul generalului, purtand acelasi nume de Nathan Twining, a declarat, la un moment dat, anchetatorilor OZN (intre care lui Tom Carey) ca tatal sau i-a marturisit, cu sase saptamani inainte de deces, ca accidentul de la Roswell a fost un eveniment extraterestru. Chiar mai surprinzator, el ar fi dezvaluit ca unul dintre extraterestrii a supravietuit. Fiul isi mai amintea ca, la inceputul anilor cincizeci, tatal sau a pomenit ca era foarte preocupat de numarul tot mai mare de piloti, care au fost pierduti, in timp ce se straduiau sa urmareasca evazivele obiecte zburatoare.
Pe 24 septembrie 2013 a fost facut public, pe internet, un film in care apar alte dovezi indirecte ca generalul Twining si fiul sau stiau mult mai multe despre adevarata natura a accidentului de la Roswell decat au declarat vreodata public. Filmul este un interviu inregistrat de catre Joanne Summerscales, in cadrul unui proiect numit AMMACH. In film este intervievata o englezoaica de 85 de ani, care spune ca, in anii 1997-1998, l-a intalnit pe Nathan Twining Jr., care i-a spus, despre tatal sau, niste lucruri care au lasat-o marcata pentru tot restul vietii.
In perioada aceea, Jo, impreuna cu doi prieteni, isi faceau planuri sa se retraga in Statele Unite, intr-o comunitate de coreligionari. S-a intamplat ca unul dintre prietenii ei il cunostea pe Nathan Twining Jr., care era membru al aceleiasi credinte, in SUA, si care exploata o suprafata mare de teren in zona Roswell. Prietenul l-a contactat pe Twining Jr., pentru a discuta cu el despre instalarea unei comunitati religioase pe una dintre intinsele sale ferme din New Mexico. Spre marea lor incantare, proprietarul i-a invitat, pe Jo Walters si pe acel prieten, sa-si petreaca ceva timp la locuintele de oaspeti de la ferma lui. Asa cum povestea ea:
- El ne-a invitat, generos, sa ramanem cateva zile si sa vizitam proprietatea pe care traia in stil mare, asa ca ne-am bucurat, cateva zile minunate, sa experimentam modul in care o duce cealalta jumatate.
Mai tarziu, in timpul vizitei, Nathan Jr. i-a explicat lui Jo ca el este fiul faimosului general de aviatie. Avand in vedere faptul ca ea era interesata de mai mult timp de fenomenul OZN, ca si amplasarea in New Mexico a fermei si perioada de serviciu a generalului, discutiile au ajuns repede in jurul accidentului de la Roswell, dupa care au urmat una sau doua lungi conversatii despre acest subiect, in cadrul carora, asa cum relata Jo, el mi-a spus ca i-a fost greu sa accepte versiunea oficiala privind evenimentele si l-a tot intrebat pe tatal sau, dar acesta a ramas rezervat”. Dar, pentru ca generalul a considerat ca a fost intotdeauna drept cu baiatul sau, la sfarsitul vietii sale, a decis sa-i dezvaluie adevarata natura a evenimentului Roswell.
Cu 6 saptamani inainte sa moara, l-a chemat pe fiul sau si i-a spus ca nu a vrut sa moara cu o inselaciune pe constiinta. Prin urmare i-a confirmat validitatea incidentului Roswell. I-a spus ca a fost, intr-adevar, un accident al unui vehicul extraterestru, ca s-au recuperat resturile unui OZN, ca si 3 fiinte, dintre care una a supravietuit si a fost transferata in niste laboratoare ultrasecrete din New Mexico. Acolo, aceasta si-a revenit si a trait timp de 15 ani. Generalul Twining a descris creatura ca fiind foarte inteligenta, si a spus ca, pe masura trecerii timpului, au reusit sa comunice cumva. Jo credea ca Nathan Jr. i-a vorbit de o legatura telepatica, dar nu era sigura. In cele din urma, generalul ar fi ajuns sa considere aceasta persoana ca prieten.

Inselaciune sau adevar?

Jo a povestit ca, fireste, ea ar fi dorit sa afle mai multe detalii, insa, asa cum spunea:
- Intrucat prietenii mei nu aveau niciun interes fata de OZN-uri si parea sa ne respinga ca pe niste fantezisti excentrici, gazda noastra a discutat despre aceasta informatie doar cu mine. El se temea de repercusiuni si maniera in care a vorbit despre acest lucru sugera o teama certa.Gazda noastra avea si un manager al domeniului, pe care l-am cunoscut in treacat. El isi petrecea o mare parte din timpul sau pe teren si a pretins ca a vazut si a incercat sa vorbeasca cu un numar de extraterestrii, unii prietenosi, dar nu toti. De asemenea, am vorbit pe scurt despre rapiri, si o data, in timp ce statea in picioare, in fata ferestrei sale din fata, el mi-a aratat o femeie care trecea, si mi-a spus ca fusese rapita, si are si un implant.
Jo a adaugat ca, pana in momentul inregistrarii pe film, nu mai spusese nimanui despre toate acestea, temandu-se ca publicitatea ar putea dauna fiului generalului Twining, adaugand:
- Daca este viu am incredere in voi ca veti respecta aceasta rugaminte.In cazul in care doriti sa folositi aceste informatii si, prin urmare, sa indicati sursa acesteia, va rog sa aflati daca el mai este inca in viata, iar daca este, va rog sa-i aflati adresa, pentru mine, ca sa-i scriu eu mai intai.
Ea a adaugat ca s-a decis sa faca publice aceste informatii intrucat e in varsta, are sanatatea fragila si crede ca si cei mai tineri ar trebui sa afle despre ele, inainte ca ea sa moara.
In cazul in care ceea ce Nathan Jr. spune despre tatal sau este adevarat, aceasta ar reprezenta confirmarea, la cel mai inalt nivel oficial, din partea unuia dintre cei mai decorati militari din istorie, ca incidentul Roswell a fost cu adevarat extraterestru.
Cercetatorul ufolog veteran Ted Oliphant a mentionat pe Facebook ca si el a auzit, de la Nathan Twining Jr., ca tatal sau a vazut la Roswell un extraterestru si ca a folosit mijloace telepatice pentru a comunica. Nathan Jr. a adaugat acest element important:
- Tatal mi-a spus ca extraterestrii nu doreau niciun contact cu noi.