Porumbul fiert sau copt reprezinta un deliciu al sezonului. Dincolo de gustul bun, medicii recomanda consumul de porumb fiert ca pe un adevarat medicament natural de sezon care ajuta in lupta impotriva cancerului, tine bolile de inima la distanta, protejeaza vederea si sistemul osos si ajuta la memorie.
Pe langa faptul ca este foarte gustos, porumbul dulce are efecte uimitoare asupra sanatatii organismului. Contine vitamine importante pentru buna functionare a organismului, este un excelent antioxidant si nu ingrasa. Spre deosebire de alte legume care, in urma fierberii isi pierd proprietatile, porumbul si le pastreaza chiar si dupa fierbere.
Vitaminele si aminoacizii din porumb se pastreaza si dupa fierbere. Contine vitamina A care ajuta la imunitate si vedere. Contine vitamina E care ajuta la buna functionare a inimii. Contine foarte multi nutrienti. Important pentru sanatate este si acidul folic din compozitie, confirma medicul de familie Radu Bulumac. Cercetarile efectuate de specialisti au aratat ca porumbul fiert protejeaza inima si vederea si previne cancerul. Lupta cu cancerul.
In compozitia porumbului exista criptoxantina, o substanta benefica pentru organism. Studiile au aratat ca alimentele care au in compozitie criptoxantina tin la distanta cancerul, ajutand organismul sa nu dezvolte celule canceroase.
Thiamina este o alta substanta aflata in compozitia porumbului, cu beneficii asupra sanatatii. Substanta ajuta la buna functionare a creierului si se spune ca ar imbunatati gandirea. Porumbul fiert sau copt devine astfel un stimulent pentru memorie si un aliat in lupta cu boli precum Alzhaimer. Scade riscul de infarct. Porumbul fiert este bogat in acid folic, bun penru mentinerea sanatatii vaselor de sange si a inimii. Acidul folic reduce riscul bolilor de inima si scade riscul de infarct. Studiile efectuate de cercetatori au aratat ca persoanele care consuma in mod regulat porumb fiert prezinta un risc de infarct scazut cu 10% fata de persoanele care nu consuma porumb fiert. O cana de boabe de porumb, consumata zilnic, combate oboseala din organism, datorita continutului de vitamina B5.

Bogat in fibre, bun diuretic

Datorita cantitatii mari de fibre din compozitie, porumbul fiert este un aliment care ajuta la reglarea tranzitului intestinal. Este un bun diuretic si este recomandat persoanelor care au probleme cu constipatia.
Bun pentru vedere Pigmentul care da culoarea galbena a porumbului, zeaxantina, este benefic pentru protejarea vederii. Studiile au araatat ca persoanele care consuma porumb fiert in mod regulat sunt mai ferite de bolile oftalmologice. Medicii recomanda consumul de porumb fiert in special persoanelor in varsta predispuse la cataracta. Nutrientii din compozitia porumbului sunt benefici pentru protejarea impotriva bolilor oftalmologice care apar odata cu inaintarea in varsta, spune medicul. Vindeca mai repede virozele Vitamina A din porumb ajuta la cresterea rezistentei organismului in lupta impotriva infectiilor. Consumarea produsului in perioada racelilor sau a virozelor respiratorii ajuta la o vindecare mai rapida, porumbul fiert fiind considerat un adevarat medicament natural. Porumbul este bun si pentru sanatatea sistemului osos. Cercetarile au demonstrat ca porumbul fiert este un bun aliat in lupta cu multe afectiuni cum ar fi cistita cronica, gastrita, ulcer, dischinezie biliara, reumatism sau arterita. Nu ingrasa.
In ciuda mitului potrivit caruia porumbul, cereala din care se obtine malai, ar ingrasa, studiile au demonstrat ca, din contra, porumbul poate ajuta la scaderea in greutate. Un consum ponderat de porumb fiert sau copt ajuta la arderea mai rapida a grasimilor, ceea ce duce la pierderea in greutate. Continutul caloric al alimentului nu este unul crescut. Din acest motiv, nutrutionistii il recomanda in diete, cu mentiunea ca alimentul sa fie consumat ponderat.