ADEVARUL: Traseul unor poze porno facute de o studenta la Filosofie din Iasi. Tradata de iubit, fata a fost razbunata de judecatori (Autor: Ionut Benea)

Doi tineri din Iasi au fost condamnati, iar o adolescenta de 18 ani a fost pusa sub supraveghearea Serviciului de Probatiune, dupa ce au amenintat o studenta la Filosofie, in varsta de 19 ani, ca o vor face de rusine publicand poze sexy cu ea. Judecatorii ieseni au decis sa ii condamne la cate un an si patru luni de inchisoare cu suspendare pe Ionut Roman si Robert Sentiveanu, in timp ce pe iubita primului, Cristina P., au obligat-o sa se prezinte timp de 4 luni la Serviciul de Probatiune. Cei trei tineri din Iasi au fost protagonistii unui caz de santaj in care victima este o studenta din judet. Ei au fost trimisi in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi pentru santaj si complicitate la santaj dupa ce au vrut sa obtina o suma de bani de la o fata de 18 ani, studenta la Facultatea de Filosofie de la Universitatea Cuza, amenintand-o pe aceasta ca, daca nu va achita o suma de bani, vor publica fotografii in ipostaze nud cu ea. Potrivit anchetatorilor, in cursul lunii octombrie 2015, Ionut Roman a obtinut un card de memorie in care se aflau 90 de fotografii, 5 dintre acestea infatisand-o goala pe Diana, pe care o stia din vedere, stiind si in ce localitate din judet locuieste. Pe 13 octombrie, tanarul a decis sa foloseasca pozele pentru a obtine bani de la aceasta. Avea un cont de Facebook incognito, de pe care i-a remis victimei un mesaj in care a informat-o ca are fotografii compromitatoare cu ea.
- Buna! Am o treaba cu tine, da-mi mesaj cand intri, daca nu vrei sa fac vreo prostie, ca am un album intreg, i-ar fi scris Ionut Roman, potrivit surselor citate.
In acelasi mesaj, Roman ar fi atasat si fotografii in care Diana aparea goala. In timpul discutiei pe care cei doi au avut-o prin intermediul Facebook, victima l-a intrebat pe baiat de unde are pozele, acesta spunand ca de pe un card de memorie pe care l-a gasit pe jos. In cadrul aceleiasi conversatii, Roman i-a cerut 300 de lei, spunandu-i ca, in caz contrar, va arata pozele familiei ei si le va publica si pe internet.

Alti doi prieteni au intrat pe fir

Anchetatorii aveau sa afle ulterior ca fotografiile cu care Diana a fost santajata fusesera realizate chiar de ea si trimise mai apoi iubitului ei, Teodor F., de 22 de ani. Pe profilul de Facebook al lui Ionut Roman sunt fotografii in care acest iubit, Teodor F., apare alaturi de Ionut Roman. In urma discutiei dintre Diana si Ionut Roman, acesta din urma a primit numarul de telefon al fetei. Ulterior, baiatul a apelat la iubita sa, Cristina P. (17 ani), cu care s-a si intalnit in seara zilei de 13 octombrie, in zona Targu Cucu, pentru a stabili modalitatea de primire a banilor. Cristina P. a discutat si ea cu victima despre remiterea celor 300 de lei, aceasta din urma precizand ca a facut rost de bani. Diana a fost chemata in zona Targu Cucu, de unde, telefonic, a fost dirijata spre Biserica Barboi, pe o alee, unde ar fi trebuit sa puna banii intr-un pachet de tigari. Fata a refuzat, fiindu-i teama, Cristina P. spunandu-i telefonic:
- Daca nu vrei sa te trezesti cu fotografiile prin statia de transport in comun din sat sau daca nu vrei sa ii trimit mamei sau tatalui tau vreo fotografie, ar fi bine sa mergi unde spun eu, intrucat intentionez sa imparta si pliante cu fotografiile tale.
Diana a refuzat in continuare sa mearga pe acea alee laturalnica, stabilindu-se o intalnire pentru a doua zi. Ionut Roman a sunat un alt prieten, Robert Sentiveanu, caruia i-a cerut sa il ajute intr-o problema. Cei doi s-au intalnit, iar Robert a fost de acord sa ia el banii de la victima. In jurul orelor 13, conform indicatiilor primite prin telefon de la suspecta P., cu care discutase si in ziua anterioara, persoana vatamata s-a deplasat in zona magazinului Billa din Iasi, pentru a inmana banii. In zona indicata, persoana vatamata s-a intalnit cu suspectul S. Robert, caruia i-a dat suma solicitata. In timp ce Sentiveanu Robert a mers in fata magazinului sa se intalneasca cu partea vatamata, ceilalti doi suspecti au asteptat in partea laterala a magazinului, pentru a nu putea fi observati de catre victima, au precizat sursele citate. Ulterior remiterii banilor, cei trei tineri au fost intampinati de politie si dusi la audieri, unde li s-a deschis dosar penal.

Sursa: adev.ro