Mihai Fifor: Dupa rezultatele dezastruoase din educatie, Executivul lui Dacian Ciolos a picat, si el, la BAC!
Presedintele Consiliului National PSD si liderul Grupului Senatorial PSD, Mihai Fifor, considera ca:
- Notele de la Bacalaureatul din acest an demonstreaza ceea ce se stia deja… si anume, faptul ca Educatia nu a fost, decat pe hartie, una dintre prioritatile Guvernului Ciolos!
Doar 66,7% dintre candidatii care au dat examenul de Bacalaureat au obtinut medii de trecere. Unul din 3 elevi, nu a reusit sa promoveze, in acest an. Acest procent reflecta, de fapt, starea invatamantului romanesc. Sunt nu mai putin de patru licee, in tara, unde nu a promovat niciun elev acest examen al vietii!
- Consider ca problema promovabilitatii, inregistrata la Bacalaureat, ar trebui sa fie socotita, in cel mai serios mod, de importanta nationala! Motiv pentru care ar trebui stabilita o strategie clara, etapizata, asumata politic si care sa nu fie modificata, la fiecare schimbare de ministru, ori guvern, mai precizeaza Mihai Fifor.
Din cei peste 137.300 de elevi care s-au inscris la aceasta sesiune de bacalaureat, 86.262 au obtinut medii peste 6. In schimb, ghinionistii care nu au promovat au fost nu mai putin de 51.076 de elevi. Rezultatele finale, dupa contestatiile depuse, vor fi publicate pe 16 iulie.

Sursa: Comunicat de presa