blogdecalatorii.ro informeaza: Pe langa toate frumusetile, plajele si peisajele spectaculoase pe care le ofera insula Lefkada, am fost bucurosi sa descoperim ca in mijlocul muntilor se afla si o cascada foarte frumoasa care merita vizitata.
Citisem despre aceasta intr-un ghid de calatorie, dar nu stiam locatia exacta. Am luat harta, am studiat-o putin si am realizat ca era mai aproape decat ne asteptam (noi eram cazati in Nikiana, la cativa kilometri de Nidri). Cascada se afla aproape de Nidri, spre interiorul insulei, in zona localitatii Dimosari.
Lefkada este o insula verde, fapt datorat si apelor subterane ce izvorasc din munti si in plus formeaza cascade frumoase.
Urmand indicatoarele si ajungand la destinatie, am lasat masina unde se termina drumul, intr-o mica parcare si am luat-o la pas spre cascada. Dupa cativa metri, am gasit o terasa draguta, la umbra unui copac cu ramuri foarte mari.
De acolo, un indicator ne anunta ca mai avem 350 m pana la cascada.
Eram nerabdatori si dupa fiecare curba asteptam sa ni se dezvaluie in fata ochilor superba cascada. Drumul este usor si dureaza aproximativ 10 minute, timp in care nu veti mai simti ca va aflati pe o insula si ca sunteti inconjurati de apa, ci veti avea impresia ca sunteti undeva la munte si va plimbati prin paduri.
Ne-am dat seama ca suntem pe drumul cel bun atunci cand am observat un firicel de apa. Simteam ca ne apropiem si usor-usor am descoperit niste chei mici, cu stanci lucioase, pe unde apa isi facea loc si serpuia armonios.
Ultimul punct si cel mai frumos va va incanta dupa ce urcati cateva trepte si cuprindeti cu privirea frumusețea cascadei si a apei de o culoare deosebita.