PSNEWS: Olguta Vasilescu nu mai poate sa taca dupa dosarul de la DNA: Iohannis si Boc au facut fix acelasi lucru!
Primarul municipiului Craiova, Lia Olguta Vasilescu, nu mai poate sa taca in ceea ce priveste propriul dosar de la DNA, sustinand ca presedintele Klaus Iohannis si fostul premier Emil Boc au probleme identice, in calitatea lor de primari (al Sibiului, respectiv al Cluj-Napocai).
Aflata, marti, in platoul Romania TV, Olguta Vasilescu s-a plans de faptul ca, in ultimele doua zile, a fost prezentata pe toate televiziunile drept corupta de serviciu.
In acest context, primarita craioveana a enumerat trei diferente dintre ea si Iohannis (vizat fiind, pe alocuri, si Boc).
Prima diferenta, in opinia Olgutei Vasilescu, este aceea ca toti cei trei edili au savarsit aceeasi infractiune.
- Dar numai eu am iesit incatusata de la DNA. Firma Concefa a facut fix acelasi lucru: a avut relatii contractuale cu Primaria Sibiu, a varuit niste fatade si, dupa aceea, domnul presedinte Klaus Iohannis a iesit si si-a asumat acest lucru public. Acelasi lucru s-a intamplat si la Cluj. De ce de pe scarile DNA am iesit numai eu incatusata pentru aceasta infractiune?, s-a intrebat Vasilescu.
Intrebata daca Emil Boc si Klaus Iohannis au avut de castigat in urma unor astfel de contracte incheiate de primariile lor, Olguta Vasilescu a raspuns:
- Bineinteles. Banuiesc ca da.
A doua diferenta intre Iohannis si Vasilescu este (in opinia celei care a candidat un nou mandat in Craiova) ca primarita craioveana nu are nicio proprietate in Romania sau in afara ei, nicio masina, nicio casa.
- Domnul Iohannis are 5 case in Romania despre care se stie, probabil si una de la Miami. A fost dovedit de 4 instante consecutiv ca 2 dintre aceste case si le-a insusit prin fals. De ce sunt eu penala si domnul Iohannis nu este, si vine sa-i puna la punct pe cetatenii Romaniei, ca au votat primari penali?, a continuat Olguta Vasilescu.
A treia diferenta mentionata de Lia Olguta Vasilescu este ca presedintele Klaus Iohannis nu mai crede in prezumtia de nevinovatie.
- Eu inca mai cred ca exista, totusi, judecatori corecti in aceasta tara. Domnul presedinte Klaus Iohannis, care ne inghesuie in fiecare zi acest stat de drept pe gat, noua, opozantilor lui, nici macar el nu mai crede in prezumtia de nevinovatie, iar asta spune totul. A spus: Ati ales primari penali. Iar noi nici macar n-am fost trimisi in judecata!. Domnia sa a fost dovedit de 4 instante ca a obtinut acele case prin fals, a detaliat Vasilescu.
Nu in ultimul rand, Lia Olguta Vasilescu a tinut sa precizeze ca nu face o forma de vinovatie din colaborarile mentionate dintre primarii si firme private nici pentru ea, nici pentru Emil Boc, nici pentru Klaus Iohannis.
- Nimeni (nici macar procurorul) nu a spus ca eu mi-am insusit ceva de acolo sau ca banii ar fi ajuns la mine. Mita mea â€" daca vreti â€" este ca am obtinut capital electoral. Ceilalti primari din Romania nu au obtinut si ei capital electoral, facand asemenea lucruri?, a incheiat edilul Craiovei.