sokant.ro: Dan Condrea, o moarte ciudata. Lista milionarilor romani care au murit in conditii stranii

DAN CONDREA, PATRONUL HEXI PHARMA
Moartea patronului Hexi Pharma, Dan Condrea, a venit ca un soc si ridica multe semne de intrebare. La ora actuala toate ipotezele ar putea fi luate in calcul. Vicepresedintele Comisiei parlamentare pentru controlul activitatii SRI, Octavian Marius Popa, cere si el, alaturi de Sebastian Ghita, convocarea unei sedinte a Comisiei, afirmand ca moartea lui Dan Condrea ridica multe semne de intrebare.

ILIE VONICA, AFACERIST SIBIAN
Indiferent de care se dovedeste adevarata, Dan Condrea isi face loc pe lista romanilor milionari care au murit in conditii suspecte sau mergand mai departe - au fost sinucisi, cum specula presa la acea vreme. Moartea milionarului Ilie Vonica, afaceristul sibian care se spune ca si-a pus capat zilelor aruncandu-se in gol de pe terasa vilei sale a fost ultima de acest tip si a avut loc in 2014.

DUMITRU TINU, ACTIONARUL MAJORITAR AL ZIARULUI ADEVARUL
1 ianuarie 2003- o veste a zguduit redactia Adevarul. Actionarul majoritar al ziarului a murit intr-un accident de masina. Masina ar fi derapat si a ajuns intr-un sant care depasea cu putin un metru adancime fata de nivelul soselei. Acel sant i-ar fi adus sfarsitul sau acolo s-a scris crima perfecta. Justitiarii au clasat cauza. Semnele de intrebare si nelamuririle au ramas doar in sufletul celor din familia lui Dumitru Tinu.

MIHAI ERBASU, OM DE AFACERI SI POLITICIAN
In vara anului 2004, omul de afaceri Mihai Erbasu (62 ani) a fost gasit mort in piscina goala a vilei sale din Snagov. A urmat inmormantarea, speculatiile si o ancheta a Politiei care a fost nevoita sa elucideze cauza mortii suspecte. Ciudat este ca pare ca a fost sinucis deoarece oamenii legii au descoperit ca inainte de a se arunca in gol milionarul incercase sa se omoare cu un cutit si apoi sa se spunzure cu o cordelina care s-a rupt.

FLORIN ANGHELESCU, AFACERISTUL SUPRANUMIT REGELE TUTUNULUI
Doi ani mai tarziu, in 2006, o alta sinucidere infricosatoare a socat opinia publica. De acesta data era vorba despre Florin Anghelescu, afaceristul supranumit Regele tutunului care fusese cercetat si invinuit pentru evaziune fiscala si spalare de bani si ar fi urmat sa merga la inchisoare. Nu a mai apucat insa, acesta potrivit anchetatorilor luand decizia sa se spanzure in locuinta sa, folosind o cordelina. Anghelescu nu a lasat insa o scrisoare de adio iar moarte sa continua si azi sa fie invaluita in mister.

GEORGE NAGHI, PATRONAL FABRICII DE MEZELURI ALDIS DIN CALARASI
George Naghi, patronul fabricii de mezeluri Aldis din Calarasi, si-a gasit si el sfarsitul intr-un mod bizar. Pasionat de salupe, milionarul obisnuia sa navigheze si sa circule cu ambarcatiunea sa pe Dunare. Numai ca pasiunea sa avea sa ii aduca moartea, afaceristul murind in timpul unei astfel de curse, ambarcatiunea sa izbindu-se de un mal stancos al Dunarii, dupa ce a fost aruncata fix in mal. Nici pana in acest moment nu se stie exact din ce cauza a murit.

ION OITA, PATRONUL RESTAURANTULUI LA COCOSATUL DIN CAPITALA
In anul 2012, patronul restaurantului La Cocosatul din Capitala, Ion Oita (64 de ani) a fost gasit spanzurat, luni dupa-amiaza, intr-o anexa a restaurantului. Tot atunci, un alt om de afaceri s-a sinucis, in sediul firmei sale, infigandu-si un cutit in inima. Este vorba de Cosntantin Spak, patronul unei fabrici de mezeluri din Olt.