grecia.de-weekend.ro informeaza: Daca v-ati indragostit de Grecia asa cum am facut-o eu, e imposibil sa nu ajungeti intr-o vacanta si in Corfu, una dintre insulele din Marea Ionica, cea binecuvantata de zei cu o culoare turcoaz nemaivazuta. Indiferent pe ce parte a insulei veti poposi, sunt absolut convinsa ca o sa va rezervati una-doua zile de vizitat Corfu Town sau Kerkyra, capitala insulei. Nu de alta, dar va veti indragosti de oras si de tot ce are el de oferit.
Noi am ales cazarea in Moraitika si unul dintre motive a fost accesul facil spre Corfu Town, distanta fiind de numai 20 de kilometri. Puteti ajunge in oras cu masina personala, rezistant unui trafic asiduu si alambicat sau cu autobuzele ce fac legatura intre capitala si toate statiunile din insula. Inca de la intrarea in oras veti fi surprinsi de traficul imposibil, de modul extrem de agresiv de a conduce al corfiotilor ( nu stiu daca agresiv e cuvantul nimerit, dar cu siguranta eu am devenit agresiva stand in masina si observand ce se intampla in jurul meu).
Va recomand sa parcati la intrarea in oras, in parcarea dinspre Old Fortress sau parcarea din port. Aici veti gasi locuri de parcare negresit si veti avea acces facil catre orasul vechi. Dupa ce veti scapa de stresul parcatului, incepe adevarata aventura de a descoperi un oras vechi si nou, un oras care surprinde prin istoria pe care o ascunde, incantand ochiul privitorului prin arhitectura ce denota ocupatiile diverselor popoare, venetienii, englezii, francezii. Te surprind cladirile de inspiratie venetiana si englezeasca in acelasi timp, precum si influentele grecesti ale poporului insusi. Ce mai, este un amalgam extrem de reusit de civilizatii, culturi, iar ocupatia venetiana de 400 de ani si cea britanica de inca 50 de ani isi spun cuvantul. Corfu a revenit in sanul poporului grec abia in 1864.

Old Fortress (Cetatea Veche), Corfu Town

Ne intoarcem la istorie si trebuie sa o facem pentru a intelege acest oras. Venetienii si grecii au incercat sa isi protejeze orasul si insula construind 2 fortarete, cea veche si cea noua. Intre ele salasluieste orasul vechi, probabil cea mai frumoasa portiune din oras. Va recomand sa incepeti periplu prin Corfu Town cu Old Fortress, un castel de piatra etajat ce include numeroase cladiri. Veti remarca negresit culoarea peretilor, un rosu caramiziu venetian pe care l-am observat si in Italia.