Pe site-ul eFoarteBine.ro am gasit cateva randuri despre o destinatie turistica inedita: Insula Pacuiul lui Soare, de pe Dunare, nu departe de municipiul Calarasi si localitatea Ostrov (jud. Constanta).

Daca ai o zi intreaga la dispozitie, iti propunem un itinerariu de aproximativ 50 de km Calarasi - Insula Pacuiul lui Soare, dus-intors, in urma caruia iti vei umple sufletul si cardul din aparatul de fotografiat cu amintiri superbe.
Lasi municipiul Calarasi in urma, navigand pe bratul Borcea, si te indrepti spre Silistra, o apuci stanga pe canalul Jianu, intri pe Dunarea veche, admiri peisajul, iti umpli plamanii cu mireasma ca de tamaie a vitei de vie salbatica, poti face si un popas. Pe fata nordica a insulei Pacuiul lui Soare, ai intalnire cu istoria.
O cetate misterioasa isi ascunde peretii fortificati in apele Dunarii, in functie de nivelul apei masurandu-se si norocul privitorului. Oricum, raman destule vestigii de admirat si pe insula cu vegetatie bogata. Unii istorici spun ca am avea de a face aici cu o cetate bizantina, Vicina. Edificiul a fost construit pe la sfarsitul anilor 900, cunoscut la inceput cu destinatie militara apoi ca centru comercial. Acum cetatea de la Pacuiul lui Soare este doar o destinatie turistica pentru cunoscatorii alesi.

xxx

eFoarteBine.ro
Salutare! efoartebine.ro este un blog despre calatorii, mancare, sanatate, ganduri frumoase, cresterea calitatii vietii, despre cum sa cheltui banii si sa-ti mai ramana. Aici scriem despre tot ce ne-a placut pe acolo pe unde am fost: un oras celebru din Europa, o carciuma de cartier, un satuc din Romania, oameni care fac ceva.