Descarca proiectul cu titlul Proiect Promovarea Gradinii Zoologice Calarasi cu plata prin SMS, Card Bancar sau PayPal pentru suma de 5 Euro + TVA.
Extras din proiect
1. INTRODUCERE
In lumea contemporana a tehnologiilor performante si a stresului permanent, Gradina Zoologica stabileste acea legatura dintre oameni si animale.
Scurt istoric
Infiintat in 1980, la 1 iunie, Zoo Calarasi are in colectie cateva specii de mamifere salbatice si domestice si o colectie de pasari exotice, toate apartinand lui Gheorghe Tatavura, care, gasind intelegere la conducerea judeteana din acea perioada, a fundamentat noua gradina zoologica.
Evolutie gradinii zoologice a fost una deosebit de rapida, ajungand una dintre cele mai mari gradini zoologice din tara din punctul de vedere al numarului de specii si al suprafetei de teren pe care este amplasata. In acea perioada, pasiunea si dorinta unor oameni de a sprijini dezvoltarea acestui obiectiv au facut ca acesta sa fie transformata intr-un adevarat simbol al municipiului Calarasi.
Situata in parcul Dumbrava,Gradina zoologica din Calarasi, dupa 1989 a inregistrat un regres. Insa de doi-trei ani, gradina zoologica a inceput sa primeasca mai multe fonduri si ajutoare de la sponsori. Astfel ca de curand a fost deschis Aqua Terrarium, o initiativa de succes care aduce in medie 1.000 de vizitatori saptamanal.
In Aqua Terrarium sunt amenajate peste 40 de acvarii. Se intalnesc aici specii comune de pesti, dar si specii rare, precum carasul auriu sau carasul cu cap de leu. In viitorul apropiat se vor achizitiona rechini si pesti piranhia. Aici se mai afla soparle Geco, broaste testoase si doua tarantule uriase, precum si un crocodil de Nil, trei iguane, un sarpe Boa, pitoni, soparle cu solzi grosi si serpi de liana.
De-a lungul timpului gradina zoologica din Calarasi a tinut piept inundatiilor sau ingheturilor severe. Cu toate acestea, la Calarasi inca mai rezista un hipopotam, lei, capre negre, maimute, berze, pupeze si pasari de balta.
Din anul 1990 la Gradina Zoologica din Calarasi sunt gazduite animale unicat in Romania, lucru care s-a datorat schimburilor de animale intre Gradina Zoologica din Calarasi si alte astfel de locatii din strainatate. In 10 ani s-au obtinut peste 60 de exemplare de tigrii siberieni si jaguari. O parte din acesti tigri au ajuns la Circul Globus unde au fost dresati si participa la spectacole.
Gradina Zoologica din Calarasi se poate mandri cu faptul ca in ultimii ani a reprodus peste 50 de tigri siberieni, institutia reprezentand un spatiu ce asigura perpetuarea speciilor in captivitate.
Gradina ZOO din Calarasi este o exportatoare pentru celelalte gradini zoologice din Romania. O pereche de animale unicat in tara il formeaza ursii de Alaska (grizzly), ce au peste 1,2 tone greutate si care au facut parte din colectia lui Nicolae Ceausescu, dupa 1990 ajungand la Calarasi.

2. OBIECTIVE
Importanta si frumusetea Gradinii Zoologice din Calarasi au atras de-a lungul vremii numerosi vizitatori din tara si din strainatate. Prezentarea acestui obiectiv turistic intr-o alta forma decat cea clasica si incercarea de a mentine vie, prin rezolvarea problemelor oragnizatorice care ar putea sa o faca sa dispara, ne-a determinat alegerea acestei teme.
In ultimii ani Gradina Zoologica din Calarasi se bucura de un flux mare de turisti si vizitatori, si ne propunem sa imbunatatim si mai mult imaginea institutiei.
Obiectivele noastre generale sunt acelea de a promova si a revigora turismul regional, iar pe langa acestea mai pot fi si cresterea numarului de vizitatori cat si incercarea de a-i incanta si de a-i multumi pe acestia.
- Cresterea fondurilor cu 15% prin atragerea de sponsorizari, investitii si tarife percepute ca taxa pentru vizitarea gradinii.
- Cresterea numarului turistilor cu 30% prin atragerea lor atat din interiorul orasului cat si din afara.
- Protejarea speciilor de animale creand conditiile necesare aclimatizarii lor.
In curand la Gradina Zoologica Calarasi se vor produce niste imbunatatiri ce constau in:
-Constructia unui mic magazin in incinta parcului permitand vizitatorilor achizitionarea de diverse obiecte: suveniruri, carti postale, fotografii, pliante etc;
-Introducerea unui trenulet pentru copii care va efectua turul Gradinii Zoologice (insotit de un ghid);
-Angajarea unui clown ce va sta la dispozitia copiilor (va modela baloane sub forma de animale);
-In curand si Gradina Botanica in incinta Gradinii ZOO Calarasi
In cadrul Primariei Municipiului Calarasi - in luna decembrie 2009, consilierii locali au aprobat un Proiect de hotarare prin care Primaria sa cofinanteze Proiectul Gradina Botanica in incinta ZOO Calarasi cu 2,18 % din valoarea costurilor eligibile, in cadrul Programului Operational de Cooperare Transfrontaliera Romania - Bulgaria 2007-2013. Beneficiar al acestui proiect este Gradina Zoologica din Calarasi, in ograda careia se va construi Gradina Botanica.
Se estimeaza ca durata proiectului de amenajare va fi de 1 an.
Stabilirea clara a obiectivelor permite o evaluare corecta a rezultatelor obtinute prin finalizarea proiectului, stabilirea precisa a responsabilitatilor si alocarea resuselor intr-un mod optim.
Ca institutie ce administreaza un patrimoniu public, Gradina Zoologica este o organizatie complexa axata pe un sistem de valori bine definit:
-satisfactia turistilor;
-responsabilitatea;
-inovatia si schimbarea;
-imbunatatirea activitatii prin invatarea continua;
-respectul pentru ceilalti;
-lucrul in echipa;
-comportamentul etic si integritatea morala;
-interesul pentru pastrarea conditiilor de mediu.

Sursa: proiecte.ro