Senatoarea Doina Silistru a sustinut o declaratie politica, intitulata: Tot ce NU stie domnul Basescu. Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
Iata inca o mostra de oportunism si ipocrizie din partea domnului Traian Basescu, fostul presedinte al statului. In plin scandal al dezinfectantilor din spitale, domnia sa se lipeste - cum se spune in popor - de acest subiect si mai da o paine de mancat analistilor. Ce-i drept, cam era timpul pentru actualul sef de partid (mic spre invizibil) sa iasa la rampa cu o declaratie pe post de injectie cu adrenalina - asta ca sa pastrez contextul -, altfel, PMP-ul risca sa nu mai existe decat pe buletinele de vot, si nici acolo pentru prea mult timp.
In concret, domnul Basescu a declarat, la inceputul acestei saptamani, dupa ce inca un ministru tehnocrat - chiar al Sanatatii! - a defectat, ca Serviciul Roman de Informatii avea obligatia sa sesizeze parchetele pe tema dezinfectantilor. De asemenea, fostul sef de stat a spus ca are serioase dubii cu privire la informarea Presedintiei de catre SRI pe acest subiect. De fapt, domnul Basescu inca isi mai scotoceste memoria, insa nu gaseste nimic pe tema diluarii dezinfectantilor furnizati spitalelor.
Intr-un singur paragraf declaratia domniei sale este corecta: da, au murit oameni din cauza infectiilor capatate in spitale, inclusiv ca urmare a calitatii indoielnice ale produselor folosite pentru dezinfectare, iar SRI avea si are obligatia, in baza unor date concrete, sa sesizeze parchetele, DNA-ul sau DIICOT-ul.
Ei bine, ce sa vezi? Se intreaba si domnul fost presedinte foarte bine informat daca au fost facute astfel de sesizari, ca el nu stie de existenta lor. E posibil asa ceva? Uite ca e posibil, spre rusinea lui de om caruia, spun unii, serviciile i-au raportat si cand nu le-a intrebat.
Acum, desi nu isi aminteste cum a stat treaba in domeniu, domnul Traian Basescu va face o conferinta de presa, in cadrul careia va spune tot ce stie despre sanatate si educatie, asta dupa ce tocmai ne-a spus ca nu stie nimic! Iar daca pe tema dezinfectantilor nu se va putea pronunta, poate n-ar fi rau, in cadrul acestei conferinte, sa spuna tot ce stie despre inchiderea spitalelor, spre exemplu. Si aceasta masura a ucis oameni, cred ca nu ati uitat, stimati colegi!