Statiunea Gouvia este una dintre cele mai populare si mai mari statiuni din partea de nord-est a insulei Corfu si una dintre cele mai apreciate destinatii de vacanta din Grecia.
Mult mai linistita decat statiunea Kondokali aflata in apropiere, Gouvia atrage anual mii turisti care vin aici sa se bucure de plaja, distractie si nu in ultimul rand de ospitalitatea cu care localnicii stiu sa ii primeasca pe turisti.
Principalele atractii ale statiunii Gouvia se refera la excelenta plaja premiata cu Steagul Albastru si si la pitorescul golf Gouvia ce gazduieste un minunat port unde acosteaza numeroase iahturi si ambarcatiuni.Plaja din Gouvia nu este naturala, ci a fost amenajata de catre locuitorii satului. Este acoperita cu pietricele micute si dispune de numeroase servicii si facilitati precum cele pentra practicarea sporturilor acvatice si inchiriere ambarcatiuni, aceasta reprezentand o alternativa atat pentru petrecerea timpului liber, cat si pentru explorarea plajelor si statiunilor din apropiere de Gouvia.
Statiunea ofera numeroase facilitati pentru activitati sportive, precum parapanta si water skying, unul dintre numeroasele motive pentru a considera Gouvia un paradis al distractiei estivale si locul ideal pentru a gusta beneficiile unei zile ideale la plaja.
Dar, intorcandu-ne la Goful Gouvia, turistii ar trebui sa retina ca, lasand la o parte importanta sa moderna, acest golf are si o semnificatie istorica, fiind unul dintre principalele puncte considerate a fi vulnerabile de catre fortele cotropitoare al Turciei. Vestigiile unui arsenal venetian inca vizibile in apropierea portului probeaza astfel de episoade istorice.

Cazare in Gouvia

In ceea ce priveste facilitatile de cazare, Gouvia dispune de numeroase vile apartamente si hoteluri, dintre cele mai cunoscute fiind: Hotel Gouvia, Hotel Molfetta Beach, un hotel cu plaja privata pentru turistii mai pretentiosi, Hotel Saint Nicholas, un hotel de 3* ce ofera conditii bune de cazare si tarife decente.