Grija unei familii pentru copilul ce urmeaza sa se nasca porneste din momentul in care mama afla ca este insarcinata si incepe sa isi faca planuri, se gandeste la viitorul lui, vrea sa ii asigure absolut tot ce are nevoie si isi doreste sa fie sanatos si sa devina un adult responsabil. Anca Serea si Adrian Sina s-au gandit si de aceasta data la viitorul fiului lor, Moise, si au ales sa isi recolteze celulele stem pentru a evita orice risc aparut in timpul vietii copiilor. Cuplul a apelat la una dintre cele mai cunoscute banci de celule stem din Romania, Biogenis, luand in considerare criterii importante in alegerea ei: posibilitatea stocarii probei in Romania sau in alte tari, stocarea de concentrat de celule stem, posibilitatea stocarii de portiune de cordon ombilical, suportul unui transplantolog si suport pentru transplant in cazul in care este nevoie de proba pentru utilizare.
Am apelat la recoltarea celulelor stem la fiecare copil in parte deoarece stiu ca din evolutia noastra ca oameni nu trebuie sa lipseasca acest aspect. In plus, la banca de celule stem Biogenis, chiar aveti ocazia sa stocati ADN-ul la nastere. Este vorba de o procedura unica in Romania si noua pentru medicina! Daca va decideti sa achizitionati un kit de recoltare de celule stem, informati-va bine inainte. Vorbiti cu reprezentatul Biogenis pentru a nu avea dubii ulterioare, cititi bine contractul pe care il veti semna si intrebati-l care sunt bolile in care acest transplant este prima recomandare. Fiti niste mamici informate!, a declarat Anca Serea.
Celulele stem hematopoietice (formatoare ale celulelor din sange) se gasesc in sangele din cordonul ombilical, in maduva osoasa si in sangele periferic. Cele din sangele de cordon sunt tinere si se pot utiliza pentru tratarea a 70 de boli, in arii ca: neurologie, oftalmologie, ortopedie, hematologie.