actualitateacalarasi.ro: Marius Dulce: Nu avem voie sa fim spectatori la ce ni se intampla! (Autoare: Monica Ghiorghe)

Marius Dulce, actualul viceprimar al municipiului Calarasi, este unul din cetatenii care aspira la functia de edil al acestui oras, la alegerile locale, din vara. Acesta va candida din partea Partidului Social Democrat. Nu i-a placut niciodata sa iasa in fata si sa vorbeasca despre viata lui sau despre realizarile sale si, poate, de aceea, nu s-a facut remarcat in comunitate. Modestia este una din calitatile sale. Insa, la o discutie amicala, am reusit sa il descopar pe omul Marius Dulce si sa imi certific impresia pe care mi-a lasat-o in desele discutii pe care le-am avut cu acesta, in cadrul unor interviuri jurnalistice.
Am aflat ca Marius Dulce are 47 de ani, s-a nascut in Calarasi, pe strada Sperantei, nr.13, si provine dintr-o familie de oameni simpli. Tatal sau a fost electrician, iar mama muncitoare.
- Nascut si crescut in municipiul Calarasi, am fost invatat ca, in viata, nimic nu este mai presus de adevar, cinste si respect. Parintii au muncit din greu, pentru ca eu si fratele meu sa devenim oameni realizati in viata. Am copilarit in cartierul Farfuria si, dupa aceea, in zona 5Calarasi. Am cunoscut maturitatea vietii in cartierul Mircea-Voda , pentru ca aici mi-am petrecut cei mai multi ani din casnicie, a spus Marius Dulce.

Am avut o copilarie frumoasa

A avut o copilarie frumoasa, timpul liber si-l petrecea pe strada, in parc sau facand sport la Clubul Sportiv Scolar. Clasele I-VIII le-a urmat la Scoala Generala Nr. 5 (NicolaeTitulescu), iar liceul l-a urmat la Colegiul Agricol Sandu Aldea. S-a numarat printre adolescentii care au facut liceul CA LA CARTE, a dat doua examene. Apoi a urmat Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara, din Bucuresti, si este de profesie inginer diplomat.

Familia este primordiala in viata unui om

- Familia este primordiala in viata unui om, considera Marius Dulce.
In formarea personalitatii sale si-au pus amprenta, intr-o mare masura, parintii.
- Valorile umane dupa care m-am ghidat in viata mi le-au cultivat, in primul rand, parintii mei. De la ei, am invatat respectul pentru oamenii din jurul meu, cinstea si corectitudinea si, mai ales, sa iubesc adevarul.
- Forta, determinarea si efervescenta, care ma caracterizeaza, le datorez familiei mele. Sunt tata a doi copii minunati, sunt sot si parte din intregul numit simplu, familie. In familie mi-am gasit mereu linistea sufleteasca si puterea de a merge mai departe. Toti cei din familia mea, sotia, copiii, parintii m-au sustinut permanent si mi-au dat imboldul de a fi, mereu, mai aproape de oameni si de a-i ajuta la nevoie, a marturisit Marius Dulce.

Educatia si sportul m-au ajutat sa devin un om echilibrat

- Profesorii mei au fost adevarate modele de viata. Educatia primita de la dumnealor, in anii formarii, m-a ghidat in viata, m-a invatat sa apreciez valorile morale si sa iubesc munca. Asa am invatat sa fiu un om de echipa, responsabil, onest. De asemenea, am facut sport de performanta, ceea ce m-a ajutat foarte mult sa devin un om echilibrat. Sportul m-a ajutat sa am o constructie psihica pozitiva si sa consider viata ca pe o permanenta competitie, sa imi creez un drum drept, cu cat mai multe realizari si multe lucruri bune, a mai mentionat Marius Dulce.

Valorile care ma definesc

- De-a lungul timpului, mi-am croit drumul pe care pasesc cu demnitate, ghidat de anumite principii, iar acest lucru este oglindit prin omul de familie, omul de cariera, omul politic - Marius Dulce.
- Consider ca valorile (respectul, intelepciunea, bunatatea, prietenia, etc.) ne fac ceea ce suntem noi, ca oameni, in viata sociala, cat si profesionala.
- Respectul este, de exemplu, o valoare pe care o consider necesara in absolut toate interactiunile sociale. Acesta se arata prin comportament si poate fi simtit de catre ceilalti. Fara respect este imposibil sa faci sa functioneze si sa dureze o relatie intre oameni .
- Din punctul meu de vedere, o comunitate armonioasa si sanatoasa este aceea care se bazeaza pe respectul primit si oferit. Asadar, respect tot ce ma inconjoara si, mai ales, respect valoarea izvorata din puterea oamenilor.

Intotdeauna am fost aproape de oameni pentru a-i ajuta

Marius Dulce este un om de cuvant, care a venit mereu alaturi de cei care i-au cerut sprijinul.
- Intodeauna am fost in mijlocul copiilor si al tinerilor, pentru ca le admir puritatea sufleteasca si dorinta lor de a deveni oameni realizati. Am fost mereu alaturi si de copiii cu nevoi speciale. Chiar de curand am fost la un spectacol umanitar, intitulat CULORI RADIOFONICE IN 1001 DE VOCI,organizat la Ateneul Roman, care a fost dedicat copiilor nevazatori, ce fac performanta culturala. Acele momente mi-au zguduit sufletul. Apreciez acesti copii minunati, pentru care viata este foarte dificila. Admir puterea si rabdarea celor care stiu sa realizeze posibilul din imposibil. Consider ca adevarata putere si valoare ti-o conturezi cu oameni si prin oameni.

Nu avem voie sa fim spectatori la ce ni se intampla!

- M-a onorat propunerea venita din partea colegilor mei de partid, de a candida pentru functia de primar al municipiului Calarasi . M-am hotarat sa candidez, pentru ca iubesc oamenii din Calarasi, iubesc orasul in care m-am nascut si consider ca nu avem voie sa fim spectatori la ce ni se intampla. Am decis ca a sosit timpul pentru a consolida si dezvolta planuri, proiecte, care au drept centru de interes orasul Calarasi, cu ai sai locuitori. Vreau sa consolidez si sa coagulez comunitatea in interesul nostru, al tuturor. Nu vreau sa fiu un simplu om din administratie, un simplu spectator la ceea ce ni se intampla, de aceea voi participa activ la viata sociala a urbei, din pozitia de primar, incepand din data de 6 iunie 2016.
- Sper ca v-am demonstrat, pana acum, ca sunt un om modest, un om din popor, iar functia de primar este doar un prilej de a veni in sprijinul nostru, al tuturor celor care ne dorim un trai mai bun, un viitor mai fericit pentru copiii nostri, in orasul nostru.

(Sursa: actualitateacalarasi.ro)