Petarda Vasile a publicat un text exceptional si 9 fotografii pe Facebook, un veritabil reportaj despre reabilitarea Parcului Dumbrava din Calarasi. Textul, scris cu umor, se incheie intr-o nota amara: Dragulin a reusit sa aduca la acelasi numitor Calarasiului cu orasul Caracal. Acest din urma oras are o poveste sau mai multe: se spune ca la Caracal s-a rasturnat caruta cu prosti sau ca painea se coace pe strada Foametei, iar singura scoala din oras este Numarul 2. Probabil ca sunt povesti urbane. In schimb, ce a facut primarul Dragulin in parcul Dumbrava nu mai este o poveste, ci o realitate: un pod langa alt pod, o alee care duce nicaieri, ghivece cu flori in parc, alei cu caramida pisata in loc de zgura cum era prevazut in proiect, cosuri de gunoi din lemn care pot sa ia foc, banci noi amplasate la soare in locul celor vechi care erau la umbra copacilor si multe alte trasnai. Iata reportajul lui Petarda Vasile, reluat de Realitatea din Calarasi. Conform proiectului, prin reabilitare Parcul Dumbrava ar fi trebuit sa aiba profil piscicol. Cel mai simplu ar fi fost sa fie reconstituita o veche cherhana.

Podul de langa pod - alta realizare sub guvernarea lui Daniel Stefan Dragulin
Am citit deunazi despre constructia unei parcari in parcarea din fata Primariei si a unei alteia in parcarea deja existenta de pe str Cornisei. Iata ca a venit si randul Parcului Dumbrava. Aici, printr-un program operational de pescuit s-a construit un pod langa podul existent. Ambele poduri traverseaza acelasi bazin de apa fireste, la o distanta de cativa metri (foto).
Bunastarea si realizarile marete ale guvernarii lui Daniel Stefan se intalnesc la tot pasul. In parcul Dumbrava era nevoie de iluminat public si mai multe corpuri de iluminat. Asa ca s-au taiat stalpii din teava groasa de fier de 6 metri inaltime si in locul lor au fost adusi un numar dublu de stalpi din tabla galvanizata. Acestia normal ca sunt mai mici avand doar 3 metri inaltime, ca doar numai asa se justifica montarea mai multor corpuri de iluminat.
Nici bancile din parcul Dumbrava nu au scapat de reabilitare, s-a gasit unul sa strige ca trebuie ale banci in locul la cele puse de cativa ani. Toate bancile care erau la umbra unor pomi au fost taiate si inlocuite cu altele. Acestea au fost montate insa la soare si nu la umbra.
In parc langa fenomenalele banci au aparut si ghivece de flori. Cum ghivece in parc? S-ar intreba oricine. Uite asa. Ele sunt din lemn pentru ca sa poata fi inlocuite usor justificandu-se faptul ca au putrezit. Mintile atat de crete au amplasat si cosuri de gunoi din lemn pentru a lua foc mai usor de la tigari. Ce poate fi mai frumos decat sa alergi pe pistele de alergari construite din caramida sparta, in loc de zgura, ca in proiect? Nimic mai minunat, ai ocazia sa duci si in casa ori autoturism, amintiri din parcul Dumbrava, argila si pamant galben.
Punctul culminant ramane insa bazinul. Langa el puteti gasi scarile care duc nicaieri. Ca sa se risipeasca banii, bazinul a fost placat cu faianta. Cerinta a fost cunoscandu-se ca in urma inghetului/ dezghetului faianta urmeaza sa se dezlipeasca, pentru ca apoi sa fie inlocuita de cine trebuie. Bunul plac si aici isi spune cuvantul: marginile de faianta nu sunt slefuite iar colturile bazinului au varfuri ascutite. Se stie ca acest loc este unul de joaca pentru copii si se asteapta ca acestia sa cada pe colturile bazinului ori sa se taie in faianta cu care este placat. Cui sa-i pese? La edil?
Pana la inaugurarea maretei realizari de catre miraculosul nostru primar mai este putin timp. Grabiti-va sa vedeti podul de langa pod. Ceva de necomparat cu orasul Caracal.