Dr. Iuliana Avadanei, director al Centrului de Sanatate Medireflex (www.medireflex.ro), va recomanda remedii homeopate administrate in afectiunile inflamatorii ale nervului sciatic.
Lombosciatica este o afectare inflamatorie in regiunea lombara, cu iradierea durerii pe ramurile nervului sciatic, dret, stang sau ambele. Cauzele pot fi variate, de la tasari de vertebre, cuprinderea radacinii nervoase, inflamare datorita variatiilor termice in zona lombara si expunerii la frig sau datorita cauzelor mecanice, torsiunii in ax sau ridicarii de greutati.
In toate cazurile se administreaza Arnica CH 15, Ruta CH 9, Kalium Carbonicum CH 9, in alternanta, din ora in ora. Daca durerile sunt ca niste crampe se adauga Magnezia Phosphorica CH 9, de 3 ori pe zi. Iar daca durerea lombara a apasat ca urmare a expunerii la frig sau vant se administreaza Aconitum CH 15.
In iradierea durerii pe nervul sciatic stang se administreaza Rhus Toxicondendron CH 15. Se poate efectua combinat tratamentul prin acupunctura. In cazul in care durerea persista mai mult de cinci zile de la instituirea tratamentului, se face RMN. Exista suspiciunea herniei de disc, ne-a spus dr. Iuliana Avadanei.