Cora Romania impreuna cu Green Group au lansat in parcarea hypermarketului Cora Lujerului cea mai moderna infrastructura de colectare a deseurilor, statia automatizata Sigurec.
Acum, clientii Cora pot aduce aici toate deseurile reciclabile pe care le genereaza acasa, ambalaje de sticla sau doze de aluminiu, pana la hartie, carton, echipamente electronice, lampi, becuri si baterii, primind pe loc bonuri valorice care pot fi folosite la cumparaturi in Cora.
Valoarea bonurilor se calculeaza in functie de tipul si cantitatea deseurilor aduse, plecand de la urmatoarele valori per unitate: 5 bani pentru un ambalaj PET, 3 bani pentru o doza de aluminiu, 1 ban pentru ambalajul de sticla, 15 bani pentru un kilogram de hartie sau carton. Pentru echipamentele eceltronice, valoarea bonurilor difera in functie de tipul de echipament si cantitate.
Am gandit proiectul pentru a fi la indemana celor care vin la cumparaturi saptamanal. Pun desueile in portbagaj, isi iau voucherul si apoi se duc cu el in magazin. Totodata, vrem ca oamenii sa inteleaga si ca voucherul este o garantie ca deseurile au fost inregistrate si vor ajunge pe drumul cel mai scurt in fabricile de reciclare si nu in gropile de gunoi, a declarat Constantin Damov, Co-fondator al grupului de reciclare Green Group.
Beneficiile implementarii proiectului Sigurec sunt multiple pentru clienti, carora li se ofera un mecanism modern si eficient pentru a se debarasa de deseurile casnice in cal mai prietenos mod pentru mediu. Astfel, vom obtine mediul pe care ni-l dorim mai curat pentru noi toti, a spus Claudia Badea, directorul hypermarketului Cora Lujerului.
Din ianuarie 2016, de la implementarea noului echipament, am inregistrat o crestere de 25% a gradului de colectare comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, respectiv de la 23.000 de bucati la 60.000, a spus Emanuel Parvulescu, head of environment Cora Romania.
Cu bonurile eliberate de statia Sigurec, utilizatorii se pot inscrie la concursuri cu premii constand in 200 de seturi de sacose pentru colectarea deseurilor, 15 biciclete Pegas, 3 tablete iPAD mini, 2 trotinete electrice E-twow, 2 telefoane iPhone 6 si marele premiu, o masina Toyota Yaris Hybrid.
Pentru inscrierea la concursuri, ei trebuie sa descarce aplicatia SIGUREC si sa scaneze codul QR inscriptionat pe bon, fie au optiunea sa introduca numarul unic de inregistrare de pe bon pe site-ul www.sigurec.ro, la sectiunea Concursuri.
Statia de colectare a deseurilor Sigurec amplasata la Cora Lujerului face parte dintr-un proiect co-finantat de Guvernul norvegian prin Granturile norvegiene si administrat de compania Total Waste Management, parte din grupul de reciclare Green Group.
Tot in cadrul proiectului au mai fost lansate astfel de sisteme si in Brasov, Sibiu, Oradea, Drobeta Turnu Severin, Iasi, Suceava, Focsani, Braila, Pitesti, Ploiesti, Cluj, Tulcea, Galati si Constanta.