Scriitoarea Elisabeta Lasconi, pe numele ei real Elisabeta Rosca, a murit in noaptea de sambata spre duminica, la varsta de 59 de ani.
Anuntul a fost facut de Denisa Comanescu, directorul general al Humanitas Fiction, duminica seara, pe Facebook.
Pe Elisabeta Rosca am cunoscut-o la Liceul Hermann Oberth din Bucuresti (astazi Colegiul German Goethe), unde am avut-o ca profesoara de limba romana si literatura universala.
A trecut in nefiinta prietena mea Elisabeta. Cunoscuta sub semnatura de Elisabeta Lasconi ca autoare de eseuri, cronici si articole de critica literara, sub numele de Elisabeta Rosca ca emerita profesoara de literatura romana la Colegiul Goethe din Bucuresti si drept Elisabeta Lasconi Rosca pe copertele unor manuale de limba si literatura romana pentru colegiu. Luna trecuta i-a aparut a treia carte la Editura Meronia, o culegere de 40 de eseuri comparatiste cum nu a facut nimeni pana la ea, Carti pereche in literatura romana si universala. A trait in literatura si pentru literatura: cu efervescenta, cu pasiune nesfarsita. A fost cel mai bun om pe care l-am cunoscut si de care m-a legat o lunga si profunda prietenie. Cu o rara decenta a luptat cu boala cea necrutatoare pana in ultimele clipe. Dumnezeu s-o odihneasca in pace pe Elisabeta!, a scris Denisa Comanescu, pe reteaua de socializare.
Trupul Elisabetei Lasconi va fi depus luni, 29 februarie, dupa ora 13.00, la Biserica Precupetii Noi din strada Ernest Brosteanu. Slujba de inmormantare va avea loc marti, la ora 12, la Biserica Precupetii Noi, iar inmormantarea va fi marti, la ora 13.30, in incinta cimitirului Bisericii Evanghelice Lutherane, Soseaua Giurgiului, nr. 4, Sector 4, a mai scris Denisa Comanescu.