www.desprecopii.com informeaza: Un baietel sanatos sau o fetita sanatoasa nu sunt numai rezultatul faptului ca ovulul dumneavoastra s-a intalnit cu spermatozoidul partenerului. Iar atunci cand sarcina dorita intarzie sa apara, e bine sa stiti ca exista trei lucruri critice care trebuie sa se intample ca sa puteti concepe si sa purtati in burtica un fat sanatos pana la termen. Iata secretele si sfatul de la Desprecopii.com.

Evitati ovulele si spermatozoizii batrani

Mariti numarul spermatozoizilor partenerului dumneavoastra inainte de a ramane insarcinata

Nu incercati sa concepeti un copil daca ovulatia se produce dupa ziua 17

Secretul Nr. 1: Evitati ovulele si spermatozoizii batrani

Studiile arata ca pentru a produce un fetus sanatos si viabil, aveti nevoie de ovule si spermatozoizi proaspat produsi de organism. Asta inseamna ca ar trebui sa evitati sa faceti sex cu cateva zile inainte de ovulatie, deoarece spermatozoizii pot trai pana la 3 zile. Un spermatozoid vechi de trei zile poate fi oarecum degradat si defect.
De asemenea, ar trebui sa evitati sa faceti sex dupa ovulatie, cand ovulul este inca viabil (pana la 24 de ore dupa producerea ovulului), cand si el imbatraneste si poate fi defect. Cea mai buna abordare este sa aveti rapoarte sexuale frecvente in timpul perioadei de maxima fertilitate si sa va opriti dupa ovulatie, astfel ca sa fie posibila unirea dintre un spermatozoid si un ovul proaspat produse.
In mod ideal, spermatozoizii vii si tineri ar trebui sa se afle in trompele uterine gata sa fertilizeze ovulul atunci cand este produs de organism. Cea mai buna metoda de a face asta este sa faceti sex in ziua de dinaintea ovulatiei. Asta inseamna ca daca ovulati in ziua 14, ar trebui sa faceti sex in zilele 13 si 14 si apoi sa va abtineti in ziua 15. Asta va va ajuta sa va asigurati ca in trompe sunt prezenti spermatozoizi proaspeti, in asteptarea ovulului care va fi produs. De asemenea, ar trebui sa evitati contactele sexuale cu 3-5 zile inainte de ziua 12, pentru a aduna un numar mai mare de spermatozoizi.
Continuati actele sexuale in fiecare zi sau din doua in doua zile pana cand sunteti sigura ca s-a produs ovulatia. Dupa ce s-a produs ovulatia, faceti din nou pauza cateva zile. Astfel reduceti riscul fertilizarii unui ovul imbatranit (si poate defect), lucru care foarte probabil v-ar conduce la pierderea sarcinii.

Secretul Nr. 2. Mariti numarul spermatozoizilor partenerului dumneavoastra inainte de a ramane insarcinata

Exista tehnici pe care le pot folosi barbatii pentru a-si mari numarul spermatozoizilor, astfel ca in ziua de dinainte sa ovulati sunt capabili sa elibereze un numar maxim de spermatozoizi sanatosi.La barbati, asta inseamna 3-5 zile de abstinenta (ne pare rau baieti, nu trebuie sa ejaculati deloc!). Daca prelungiti perioada de abstinenta, riscati ca spermatozoizii partenerului sa imbatraneasca inainte de ejaculare.
Pozitii sexuale pentru conceperea unui copil Cititi: Pozitii sexuale pentru conceperea unui copil
Exista si tehnici vechi de yoga sau de sex tantric care pot ajuta si ele la marirea numarului de spermatozoizi. Cercetarile arata ca in 3-5 zile de abstinenta, mai multe sesiuni de preludiu extins, dar fara ejaculare, pot mari numarul spermatozoizilor (dar aveti grija de nivelul frustrarii partenerului!). Repetarea acestui proces dupa o perioada de timp poate mari calitatea spermei si numarul spermatozoizilor.

Secretul Nr. 3. Nu incercati sa concepeti un copil daca ovulatia se produce dupa ziua 17

Aceasta este cel mai important secret. Faptul ca nu aplicati acest secret este o cauza majora a avortului spontan. Dupa ce ii veti intelege importanta, veti putea sti care cicluri menstruale pot duce la conceperea unui fetus viabil si care pot duce la un avort spontan.Graficele de temperatura pot fi folosite pentru a determina momentul ovulatiei. In timpul ciclului lunar, temperatura bazala (sau a corpului in stare de repaus) se schimba, iar in momentul in care ovulati, productia de progesteron creste. Progesteronul este hormonul secretat de corpul luteic,  craterul ramas in urma dupa secretarea unui ovul.

Temperatura bazala in faza luteala de citit: Temperatura bazala in faza luteala

Productia de progesteron cauzeaza o crestere mica a temperaturii bazale (0,5º C sau 1º F). Astfel stiti ca ziua in care va creste temperatura bazala este probabil ziua in care ovulati. Totusi, ovulatia poate sa se fi produs cu pana la 3 zile inainte de cresterea temperaturii.Momentul optim pentru ovulatie este cel tarziu ziua 14, cand sansele de a produce un fetus viabil sunt de circa 90%. Daca ovulati dupa ziua 15, sansele se reduc pana la 43%.Acest secret nu a fost prea cunoscut pana acum. Ovulatiile care se produc in mod regulat cu intarziere va reduc sansele de a ramane insarcinata. Ovulati mai putin, din punct de vedere statistic, iar tesutul endometrial nu mai este in situatia optima pentru a permite implantarea oului. Ovulatia tarzie duce si la un risc mai mare de avort spontan, deoarece un ovul mai batran poate avea deficiente, iar corpul luteic ce imbatraneste poate sa nu fie capabil sa produca destul progesteron, hormonul care pregateste uterul pentru sarcina si opreste venirea menstruatiei.

Cand este momentul potrivit al ciclului pentru a concepe un copil?

Medicii sunt foarte siguri ca aplicand aceste trei secrete simple si usor de aplicat  care nu sunt cunoscute inca de toate cuplurile, sansele dumneavoastra de a ramane insarcinata sunt mult mai mari.
Dorinta de a avea un copil si amanarea momentului in care vestea buna vine esteadesea obositoare si va poate consuma extraordinar de tare. Cunoasterea inseamna putere. Cu cat stiti mai multe, cu atat veti avea mai putine emotii si veti putea sa infruntați mai bine emotiile puternice pe care le puteti simti pe parcursul perioadei in care veti astepta cu infrigurare sa deveniti mamica.
Este important sa stiti ca pe acest drum nu sunteti singura. Aveti alaturi suportul online al celei mai mari comunitati de limba romana: Desprecopii.com. Pentru suport concret, incurajare si prietenie, va asteptam pe cel mai citit forum online al femeilor aspirante la meseria de mamica: Asteptand o comoara in viata noastra!