Presedintele UNPR Gabriel Oprea a transmis, miercuri, o scrisoare sefului Senatului, Calin Popescu Tariceanu, caruia ii comunica faptul ca solicita colegilor senatori sa voteze cererea DNA de urmarire penala:
Stimate domnule Presedinte,
Conform art.109, alin.2 din Constitutia Romaniei si a deciziilor nr. 93/1999 si 270/2008 ale Curtii Constitutionale, numai Senatul Romaniei poate cere urmarirea penala a unui fost ministru pentru fapte comise in timpul exercitarii functiei de ministru, care in prezent detine calitatea de senator.
Va aduc la cunostinta faptul ca nu doresc sa beneficiez de aceasta imunitate de procedura, socotind ca se va stabili adevarul, adica nevinovatia mea. Ma consider nevinovat de faptele care mi se imputa, nu am solicitat nimic Ministerului Afacerilor Interne, nu am beneficiat de la Ministerul Afacerilor Interne de nimic in plus fata de ceilalti ministri de resort. Exista un plan de masuri care functioneaza in baza unor instructiuni, adoptat inainte de anul 2000, care prevede asigurarea protectiei si a insotirii permanente a ministrului de interne, ministrului de stat, viceprim-ministrului.
In consecinta, solicit colegilor mei senatori sa voteze cererea de urmarire penala, pentru a nu se prelungi perioada necesara stabilirii adevarului. Consider ca gestul meu va face ca nici imaginea Senatului si nici imaginea UNPR sa nu fie afectate, asa cum se intampla, din pacate, de fiecare data cand sunt in discutie astfel de subiecte.