Oprescu s-a intors in sala de operatii / stiripesurse.ro
Fostul primar Sorin Oprescu s-a intors in sala de operatii, nu ca pacient, ci ca medic-chirurg. Acesta a revenit la Spitalul Universitar pentru a profesa, dupa ce instanta i-a inlocuit masura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar, in dosarul in care este cercetat pentru fapte de coruptie, inclusiv luare de mita.
Fostul primar al Capitalei are deja o lista de pacienti pe care ii va opera, desi gurile rele sustin ca Oprescu nu ar trebui sa isi desfasoare activitatea pana cand nu i se reatesta competențele profesionale, dupa cum prevede legea 95/2006, precizeaza Romania TV.
Totusi, legal, Oprescu scapa de reatestare pentru ca, in ultimii ani, si-a pastrat calitatea de profesor universitar si chiar a fost membru in Senatul UMF.
"Practic, m-am intors, dar acum fug dupa acte, pentru ca trebuie refacute o serie de acte. In cei sapte ani de zile, era singura permisiune data, nu eram in nicio incompatibilitate. Puteam sa predau, sa conduc doctorate si sa intru in sala de operatie, avand toate avizele an de an", a declarat Sorin Oprescu, la Romania TV.