Ultima prognoza meteo a meteorologilor nu e deloc incurajatoare. Cei de la INM anunta ca valorile termice vor continua sa scada usor in majoritatea regiunilor. In weekend, vremea va fi inchisa, cu precipitatii in majoritatea zonelor.

PROGNOZA METEO JOI
Temperaturile se vor mentine in continuare peste mediile climatologice specifice perioadei. In cursul zilei, cerul va fi variabil, cu innorari temporare in regiunile nordice si centrale. In zonele montane, local va ninge slab, iar in Maramures, Transilvania si nordul Moldovei izolat, mai ales dimineata, vor fi precipitatii mixte. Noaptea, vor fi innorari in jumatatea de vest a teritoriului si va ploua local in Banat si izolat in Crisana si Oltenia, iar in zonele montane aferente acestor regiuni vor predomina ninsorile. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte, unde trecator va spulbera zapada si temporar in regiunile sudice si sud-vestice. Temperaturile maxime se vor incadra intre 1 grad in depresiuni si 11 grade in sud-est (Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei). Vor fi conditii de ceata.

Vremea in Bucuresti
Valorile termice vor continua sa scada usor. Cerul va fi temporar noros, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 7, 8 grade.
PROGNOZA METEO VINERI. Vremea va fi in general inchisa, cu cer innorat si precipitatii a caror arie se va extinde cuprizand treptat toate regiunile. La inceput acestea vor fi mai frecvente si mai insemnate cantitativ in jumatatea de vest, apoi se vor semnala local si in restul teritoriului si vor fi in general slabe. In zonele montane va ninge, in Banat, Oltenia si Crisana va ploua la inceput, apoi vor fi precipitatii mixte, iar in Maramures si Trasilvania vor fi mai ales lapovite si ninsori. Cantitatile de apa vor totaliza 15, 20 l/mp, cu precadere la munte, unde se va depune strat nou de zapada, local mai consistent, dar si in regiunile sud-vestice. In Muntenia si Dobrogea va ploua pe spatii mai extinse noaptea, iar in Moldova, mai ales spre sfarsitul intervalului, vor fi precipitatii locale, mixte. Vor fi conditii de polei. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari pe crestele montane, unde va viscoli si spulbera ninsoarea, dar temporar si in sud-vestul tarii si in regiunile estice. Temperaturile maxime se vor incadra intre 0 grade in Dealurile de Vest si 10 grade in sud-estul extrem (Dobrogea si sudul Baraganului).

Bucuresti
Vremea va fi in general inchisa, dar valorile termice vor fi mult mai ridicate decat media climatologica specifica la mijlocul lunii decembrie. Cerul va fi noros, iar seara si noaptea temporar va ploua. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 7 grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA
Vremea va fi inchisa, cu precipitatii in majoritatea zonelor, dar mai frecvente si mai insemnate cantitativ in a doua parte a zilei si noaptea in jumatatea de sud-est. La inceputul intervalului in Muntenia si in Dobrogea vor fi precipitatii mai ales sub forma de ploaie, apoi ninsorile vor predomina. Vantul va sufla moderat, cu intensificari in special noaptea in sudul si estul teritoriului, precum si in zona montana. Temperaturile maxime se vor incadra intre -2 grade in Dealurile de Vest si 8 grade pe litoral.

Bucuresti.
Vremea va fi inchisa si se vor semnala precipitatii. La inceputul intervalului acestea vor fi predominant sub forma de ploaie, apoi se vor semnala mai ales ninsori. Vantul va sufla moderat, cu intensificari in special noaptea. Temperatura maxima va fi de 4, 5 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA
Innorarile vor persista si mai ales ziua si la inceputul noptii va ninge pe arii extinse in sud, in centru si in est si local in rest, iar vantul va prezenta intensificari in cea mai mare parte a tarii, cu viteze mai mari in est, in sud-est si la munte. Pe litoral, la inceputul intervalului, vor fi precipitatii mixte. Temperaturile maxime se vor incadra intre -7 grade in estul Transilvaniei si nordul Moldovei si 4 grade pe litoral. Vremea va continua sa se raceasca, noptile devenind geroase. Spre sfarsitul intervalului aria precipitatiilor se va extinde dinspre vest-sud-vest cuprinzand majoritatea regiunilor, spun cei de la RTV.