Dupa mesele de sarbatori, bogate in grasimi, alimente procesate si alcool, este bine ca in aceasta perioada sa incercam sa mancam preparate usoare, dar bogate in fibre, vitamine si nutrienti, sa incercam o usoara detoxifiere a organismului. Claudia Pavel (alias Cream) ne-a dezvaluit metoda sa de detox pentru aceasta perioada!
Dupa sarbatori incerc sa mananc mai sanatos si am inceput programul la sala de sport. E foarte important sa mancam legume si fructe, dupa ce majoritatea dintre noi am exagerat cu mancarea de Craciun. Recomand oricand o supa de legume si o salata sanatoasa, mai ales ca urmeaza sa filmez videoclip pentru piesa Privilege si trebuie sa fiu in forma, spune Claudia Pavel. Artista tine o cura de detoxifiere de doua ori pe an.
Claudia a gasit si locul perfect unde poate sa continue sa tina cura de detox chiar si atunci cand ia masa cu prietenii sau familia in oras. Pentru perioada urmatoare, restaurantul Chefs Experience din Floreasca s-a gandit sa ofere celor care simt nevoia de preparate mai usoare alternativa si a introdus in meniu o serie de preparate sanatoase, concepute impreuna cu un nutritionist.
In meniul restaurantului se gasesc preparate precum: Supa Crema de Cartof dulce, cu Portocala, Avocado si Seminte de Dovleac sau o Salata cu Spanac fresh, Branza de Capra in crusta de Migdale si Piure de Mango. Ele pot fi insotite de o Limonada cu Lime, Ghimbir si Busoioc.
Supa Crema de Cartof dulce, cu Portocala, Avocado si Seminte de Dovleac. Aceasta varianta de cartof intareste sistemul imunitar, este bogata in vitaminele C, B6 si fibre dietetic si tine la distant boli precum Alzheimer sau cancerul.
Sucul de portocala este bogat in fibre solubile si reduce colesterolul, avocado, supranumit si fructul sanatatii, are in jur de 20 de vitamine si minerale, iar semintele de dovleac sunt o sursa bogata de proteine sanatoase.