Serviciul Samaritanus Ambulanta din Targu-Mures dispune de cinci ambulante si doua autospeciale pentru transportul persoanelor din spital catre domiciliu, deoarece bolnavii au si acest drept, de a fi transportati acasa dupa o operatie grea, ne-a explicat seful serviciului, Varga Zsigmond Karoly. Echipa lor este formata din asistenti medicali si cinci medici specialisti, printre care si un pediatru.
Echipa acorda consultatii de urgenta gratuite la domiciliu fara sa fie decontate de CAS Mures sau bolnavi, pentru a dovedi, ca este nevoie de serviciul oferit de ei. Au cerut doar o semnatura de la pacientii carora le-au oferit servicii medicale.
Seful serviciului de ambulanta Samaritanus, Varga Zsigmond, declara ca vrea sa salveze vieti, sa-i ajute pe oameni, deoarece s-a dovedit ca e nevoie de serviciile oferite de ei, care sunt putin diferite de cele cu care oamenii s-au obisnuit.
Serviciul Samaritanus Ambulanta din Targu-Mures doreste sa-i ajute pe bolnavi in si in acelasi timp sa ia o parte din povara si de pe umarul celor de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta.