Senatoarea Doina Silistru a transmis o declaratie politica pe care o puteti citi in continuare, intitulata: IRONIA STRAZII.
Nu imi pot reprima senzatia de absurd intens si de ironie adanca in momentul in care citesc sau vad stiri care fac referire la celebrul, de acum, Dosar al referendumului din 2012 pentru demiterea fostului presedinte Traian Basescu. A nu se intelege cumva ca observatiile mele sunt un atac la independenta justitiei. Nu, aceasta isi va face, cu siguranta, bine treaba, iar eu, ca si colegii mei din PSD, sunt convinsa ca Liviu Dragnea va fi declarat nevinovat. Cum, de fapt, si este.
Altceva ma preocupa, pentru ca lucrurile, privite separat, au logica si viata lor. Integrate in ansamblu, deja, raporturile dintre fapte si fenomene capata un sens, unul subtil si, spuneam, plin de ironie. Iata, spre exemplu, toate prefacerile prin care a trecut politica romaneasca in doar cateva saptamani. PSD nu mai guverneaza tara, avem un cabinet nou, care, se presupune, data fiind lipsa protestelor, corespunde cerintelor strazii. Presedintele, la randul lui, a coborat in strada si i-a auzit pe oameni, agenda strazii, dupa cum subliniaza unii lideri politici, a devenit, peste noapte, agenda partidelor din care fac ei parte etc.
Iata locul comun, punctul de intalnire al tuturor evenimentelor din ultimele saptamani: strada! Pare ca tot ce s-a intamplat in tara in ultima perioada a tinut cont de ce a dorit strada. Ma intreb daca domnul prim-ministru Dacian Ciolos va putea guverna fara sa tina cont de punctajul strazii, aceasta agenda nesfarsita pe care fiecare a putut trece orice. Fiind o emanatie a presedintiei, care, va reamintesc, i-a auzit, i-a vazut si a promis ca va tine cont de cererile celor din strada, raspunsul poate fi usor intuit. Pana la proba contrarie, si strada are un loc in imediata apropiere a noului premier.
Iata cum, dupa mai bine de 25 de ani de la revolutia din decembrie, democratia a coborat din nou in strada. Si asa ajung de unde am plecat, la Dosarul referendumului pentru demiterea lui Traian Basescu. In mod ironic, trecand peste detaliile inutile si privind ansamblul, Liviu Dragnea este judecat pentru un presupus dialog cu strada! Va reamintesc, Dragnea era, la vremea respectiva, coordonatorul campaniei electorale. Oare cu cine sa vorbeasca, in aceasta calitate, daca nu cu strada?!
O lectie pentru beneficiarii de astazi ai vointei strazii tot trebuie sa se desprinda din aceasta mare si amara ironie. E buna strada la dat jos guverne, dar vai de cel care o asculta prea atent!