Realitatea.net informeaza: Sapte persoane au murit sambata, in urma tragediei din Club Colectiv. Numarul persoanelor decedate a ajuns la 39. Premierul interimar, Sorin Cimpeanu, a declarat in cadrul sedintei de la Guvern ca: doi pacienti au murit la aterizare in Olanda, unul este roman, iar celalalt este cetatean italian. Alti cinci pacienti au murit la spitale in Bucuresti.
Ora 15.15: A fost anuntat decesul unui tanar de 30 de ani, de profesie fotograf care s-a stins din viata la spitalul de Arsi, dupa ce fusese transferat de la Spitalul Pantelimon din Capitala.
Mai multi medici din strainatate se afla in Capitala.
Repatrierea persoanelor decedate in Olanda ar putea fi facuta chiar astazi.
Premierul interimar a mai declarat ca din cele 107 persoane spitalizate, 48 sunt in stare critica.
Se deruleaza in ritm intens pentru a-i prelua in Norvegia si Finlanda. Cele doua avioane SMURD pleaca la Viena astazi.
Totodata, Cimpeanu a mai precizat ca tratamentul va fi decontat pentru toti pacientii.
Cheltuielile pentru cate un apartinator pentru fiecare pacient, indiferent de durata.
"In ceea ce priveste apartinatorii, vom deconta cheltuielile, indiferent de durata necesara, de transport, cazare si masa pentru cate un apartinator pentru fiecare pacient. Acest decont se va face in regim de urgenta, intr-o prima faza, fie prin DirecÈ›iile Consulare â€" Ministerul de Externe, prin ambasade, fiind cel care s-a implicat deja pentru formalitatile de cazare, fie printr-un program de ajutor de urgenta gestionat de catre Ministerul Muncii. Vom vedea, in cursul zilei de astazi, care este cea mai rapida forma de decontare a cheltuielilor pentru apartinatori", a precizat Cimpeanu.
Arafat, la Guvern: "Avionul de la Rotterdam a ajuns primul. La sosire, am primit mesaje ca toti pacientii au ajuns in regula. Ambii pacienti aveau arsuri grave. Cei doi au intrat in stop cardio-respirator. Cei de la Bruxelles, am primit mesaje ca au ajuns cu bine. Astazi pregatim avioanele SMURD si urmeaza sa plece in Austria."