1.000 de participanti in cadrul Conferintei Nationale de Medicina a Familiei, Editia 2015

estiri.ro - Stiri

Cauta inRSS
 Stiri / Actualitate / Sanatate
1.000 de participanti in cadrul Conferintei Nationale de Medicina a Familiei, Editia 2015
1.000 de participanti in cadrul Conferintei Nationale de Medicina a Familiei, Editia 2015
Peste 1.000 de medici au participat recent la Conferinta Nationala de Medicina a Familiei, eveniment organizat de Societatea Academica de Medicina a Familiei (SAMF)
Peste 1.000 de medici au participat in perioada 21-24 octombrie 2015 la Conferinta Nationala de Medicina a Familiei, eveniment organizat de Societatea Academica de Medicina a Familiei (SAMF), ce s-a desfasurat la Crystal Palace Ballrooms in Bucuresti.
Evenimentul a fost coordonat de Prof. Dr. Adrian Restian - Presedinte SAMF si de Prof. Dr. Dumitru Matei - Presedinte Executiv SAMF. Manifestarea a fost acreditata cu 20 puncte EMC. Tema principala a conferintei s-a numit Sanatatea mintala - conexiuni in patologia umanaa€¯, iar tema secundara Tulburari metabolice in practica medicalaa€¯.
In cadrul evenimentului au participat numeroase companii farmaceutice, firme de aparatura medicala, furnizori de servicii medicale, reprezentanti mass media, precum si personalitati importante din sfera medicala.
Dintre prezentarile sustinute in timpul evenimentului se mentioneaza urmatoarele: Influenta solicitarilor informationale asupra sanatatii mintale; Rolul medicului de familie in diagnosticul precoce al tulburarilor mintale asociate unor afectiuni cronice; Bolile cronice si sanatatea mintala, Recomandari terapeutice in hipertensiunea arteriala in situatii clinice speciale; Comorbiditatile cardiovasculare si BPOC-ul; Educatie timpurie - circuite neoronale - sanatate mintala; Impactul depresiei perinatale asupra dezvoltarii copilului; Particularitati ale tratamentului infectiilor de tract urinar in ambulator; Tratamentul chirurgical minim invaziv al prolapsului genital si incontinentei urinare la femeie; Elemente de psihogeriatrie. O abordare cronobiologica si cronofarmacologica; Depresia ca problema de sanatate mentala in orizontul practicii medicului de familie; Tulburarile psihice la gravide si in puerperalitate; Medicul de familie si educatia terapeutica a familiei in boala Alzheimer; Obiectivele asistentei bolnavilor psihici in practica medicului de familie; Deficitul cognitiv a€" principala tinta terapeutica la pacientii cu ciroza fara encefalopatie hepatica si incefalopatie hepatica in remisie, precum si alte teme importante mentionate in cadrul programului stiintific.
O importanta aparte a avut lucrarea Tulburarile psihice la gravide si in puerperalitatea€¯, prezentare sustinuta de Prof. Dr. Dimitrie Nanu care a afirmat ca aceste tulburari psihice sunt in realitate frecvente in Romania, dar de multe ori nu sunt diagnosticate sau sunt incorect tratate. In prima parte a lucrarii au fost prezentate manifestarile psihice la gravide si in puerperalitate, au fost descrise depresia antenatala, psihozele acute, starile maniacale si cele melancolice. De asemenea, o parte importanta a lucrarii a fost rezervata tulburarilor psihice din postpartum.
Prof. Dr. Dumitru Constantin-Dulcan a vorbit despre Dimensiunea spirituala a stiinteia€¯, sustinand ca In cea de-a doua jumatate a secolului al XIX -lea, majoritatea stiintelor par sa isi atinga apogeul dezvoltarii. Se motiveaza astfel formarea unei conceptii materialiste despre lume, care va domina evolutia stiintei si de-a lungul secolului al XX-lea (...). Stiinta materialista are indubitabile succese in oferirea unei baze materiale si tehnologice existentei umane, dar nu are nici forta si nici motivarea sa evite toate dramele care determina atat nefericirea umana, cat si riscul de autodistrugere.a€¯
Conf. Dr. Claudiu Manea a discutat despre Comorbiditatile cardiovasculare si BPOC-ula€¯, afirmand ca afectiunile cardiace asociate cu BPOC sunt prima cauza de deces pentru pacientii in cauza. In cadrul prezentarii sale, a discutat despre modul in care interfereaza cele doua tipuri de afectiuni, modul in care se potenteaza din punct de vedere al simptomatologiei, al problemelor de diagnostic si cum reusesc sa fie elucidate multiplele probleme pe care le pun post-diagnostic. Au fost discutate, de asemenea, si intersectarile de linii medicamentoase cu potentialele efecte adverse.

Prof. Dr. Mihai Lucan a discutat despre Rolul medicului de familie in transplantul de organe, afirmand ca Rata de transplantare este mult sub cerere, in special din cauza factorilor psiho - sociali care influenteaza rata donarii. Utilizarea imunosupresiei pentru prevenirea respingerii organului transplantat poate genera dileme terapeutice medicului de medicina de familie, dar pacientul transplantat trebuie abordat ca orice pacient. In realitate, medicul de medicina de familie este si trebuie sa fie un actor important atat in cresterea acceptarii donarii de la un donator decedat, cat si in urmarirea post- transplant a pacientilor transplantati.a€¯
De asemenea, in cadrul manifestarii a fost prezent si Dr. Vasile CIURCHEA, presedintele CNAS, care a interactionat cu medicii de familie si le-a raspuns la intrebari si probleme presante cu care se confrunta acestia in practica medicala.
Dintre speakerii care au sustinut prezentari in cadrul acestei editii se numara: Conf. Dr. Lygia ALEXANDRESCU; Conf. Dr. Ion ANGHEL; Prof. Dr. Stefan Sorin ARAMA; Prof. Dr. Victoria ARAMA; Prof. Dr. Elena ARDELEANU; Conf. Dr. Horia BALAN; Prof. Dr. Mihaela BALGRADEAN; Sef. Lucr. Dr. Vlad BUDU; Conf. Dr. Ionel Alexandru CHECHERITA; Prof. Dr. Alexandru CIOCALTEU; Prof. Dr. Elvira CRAIU; Conf. Dr. Roxana DARABONT; Sef Lucr. Dr. Cristiana DAVID; Sef Lucr. Dr. Camelia DIACONU; Prof. Dr. Mircea DICULESCU; Prof. Dr. Iuliana DOBRESCU; Sef Lucr. Dr. Liviu GHILENCEA; Prof. Dr. Ioan Bradu IAMANDESCU; Prof. Dr. Afilon JOMPAN; Sef Lucr. Dr. Polliana Mihaela LERU, Prof. Dr. Mihai LUCAN, Sef Lucr. Dr. Olivera LUPESCU; Conf. Dr. Mircea MANUC; Prof. Dr. Dumitru MATEI; Prof. Dr. Florin MIHALTAN; Prof. Dr. Dan MISCHIANU; Prof. Dr. Dumitru CONSTANTIN-DULCAN; Conf. Dr. Daniela OPRIS; Prof. Dr. Alexandru OPROIU, Prof. Dr. Adrian RESTIAN, Conf. Dr. Claudiu MANEA; Prof. Dr. Cristian SERAFICEANU; Conf. Dr. Ruxandra Diana SINESCU; Prof. Dr. Georgeta SINITCHI; Sef Lucr. Dr. Corneliu TOADER; Prof. Dr. Catalina TUDOSE, precum si alte persoane importante mentionate in cadrul programului stiintific.

Aparitie editoriala

In cadrul conferintei a fost lansata lucrarea Mic dictionar de vaccinuri si vaccinaria€¯ ce contine norme si recomandari pentru copii, adulti si categorii speciale de populatie, iar lucrarea a fost oferita cadou participantilor la conferinta. Pentru persoanele care doresc sa achizitioneze aceasta carte, lucrarea se regaseste la Editura Amaltea.
Pentru detalii despre eveniment, accesati site-ul http://cnmf.samf.ro/
(Miercuri 28.10.2015 23:24, Mireille Astrid POPA) © estiri.ro
 Alte articole din aceasta categorie
Marin Constantin din Dambovita: Dulceata de aronia, de trandafiri si plante aromatice! (13.06.2021)
Euromelanoma a lansat in 20 mai 2021 o companie cu privire de a creste constientizarea populatiei (27.05.2021)
Supliment de Aronia, pudra de catina si otet de trandafiri, la Sanatatea din plante, la targul din curtea MTR (17.04.2021)
1.816 cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus (24.01.2021)
In Bucuresti nu mai sunt locuri la programare pentru vaccinul anti-COVID (16.01.2021)
Restrictionare impotriva femeilor care alapteaza sau care sunt insarcinate (16.01.2021)
Italia a ajuns sambata la cel mai mare numar de decese cauzate de coronavirus din Europa (12.12.2020)
Narcisa Ilie: Sapunuri naturale cu figurine! (20.11.2020)
Narcisa Ilie de la Narje Cosmetics SRL: Produse cu ingrediente naturale, la Piata Taraneasca din curtea MTR! (19.11.2020)
Romeo Ifrim de la firma Corinne Chocolat: Sotia mea, Corina, este ciocolatierul in familia noastra! (31.10.2020)
 CURS VALUTAR
Sambata 24.07.2021
1 EUR 4.9219 lei -0.04%
1 USD 4.1823 lei +0.20%
1 HUF 0.0137 lei +0.04%
1 RUB 0.0568 lei +0.35%
1 BGN 2.5165 lei -0.04%
1 MDL 0.2311 lei -0.52%
1 Gr. AUR 242.4279 lei +0.50%
Toate valutele
Vineri 23.07.2021, BNR
Interviu / Exclusiv
Florian Mihailescu: Am venit cu trei lucrari la Salonul de Arta Religioasa si Restaurare de la Muzeul Satului Dimitrie Gusti!

Florian Mihailescu: Am venit cu trei lucrari la Salonul de Arta Religioasa si Restaurare de la Muzeul Satului Dimitrie Gusti!

Ultimele cautari
stirile din judetu dambovita orasul pucioasa
dragos proconsul
rosu sandor
accident zalau 09 11 2009 videohey1
rezidentiat 2009 clasificare candidati
accident 22 12 09
clasamentul
mercedes
configurare wi fi
rezultate titularizare 2010 judetulmures
Top cautari
telefonul telespectatorului la protv
accident
lista
antena
rezultate
pro
rezultate titularizare educatoare bucuresti 2011
accidente rutiere 2010 cluj bihor
isj satu mare posturi propuse pentru restrangere
thea botezatu
Reteaua de siteuri

© 2002 - 2021 estiri.ro. Toate drepturile rezervate.
gazduire siteuri
gazduit de fhr.ro
Pagina generata in 0.1184 sec.