450 de studenti din domeniul ingineriei instalatiilor au beneficiat de suport in dezvoltarea abilitatilor profesionale in urma desfasurarii proiectului "Practica pentru cariera ta! TECAR" cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013.
Axa prioritara nr. 2: Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii. Domeniul major de interventie 2.1: Tranzitia de scoala la viata activa.
Obiectivul proiectului a constat in facilitarea tranzitiei de la scoala la viata activa si integrarii cu succes pe piata muncii.
Durata proiectului a fost de 18 luni si s-a desfasurat in perioada aprilie 2014 - octombrie 2015.
Proiectul TECAR a avut drept obiectiv princial dezvoltarea abilitatilor profesionale pentru 425 de studenti din domeniul ingineriei instalatiilor, in vederea integrarii cu succes pe piata muncii. Obiectivul principal a fost depasit, fiind inclusi in proiect 450 de studenti.
Unul dintre principalele obiective ale proiectului a constat in generarea unui cadru optim pentru dezvoltarea abilitatilor practice in domeniul institutiilor pentru cei 450 de studenti din invatamantul superior.
Proiectul a fost dedicat studentilor de la Universitatea Tehnica de Construcii Bucuresti respectiv Facultatea de Inginerie a Instalatiilor Bucuresti, iar publicul tinta a fost reprezentat de 450 de studenti, din anii I, al II-lea si al III-lea. Studentii au avut posibilitatea sa aplice notiunile teoretice acumulate, captand aptitudini si competente ce ii vor ajuta in viitor sa isi gaseasca un loc de munca.
In cadrul acestui proiect au fost prezenti recent, la sediul Romstal de pe Sos. Vitan-Barzesti, doi dintre studentii din cadrul Facultatii de Inginerie a Instalatiilor Bucuresti: Dragos Vladimir Ilie - anul II si Matei Petru Georgescu - anul III.

Decanul Facultatii de Ingineria Instalatiilor: "Daca la nivel educational am putea crede ca 80% dintre studenti nu se angajeaza, eu am mari semne de intrebare. Un studiu a plasat absolventii de Ingineria Instalatiilor pe locul 2 dupa Facultatea de Electronica. Viitorii ingineri de instalatii nu au de ce sa se teama ca nu-si vor gasi un loc de munca. Colaborarea dintre studenti si Romstal e de lunga durata. Mentionez pe langa programul TECAT un program national de cercetare si acel ajutor prin care studentii facultatii noastre au facut practica".

Indicatori numerici ai proiectului

Toti cei 450 de studenti implicati in cadrul proiectului au fost sprijiniti sa se integreze pe piata muncii dupa finalizarea studiilor si au beneficiat de consiliere in carier.
410 dintre studentii care au beneficiat de consiliere si orientare profesionala continua studiile
7 dintre studentii sprijiniti in tranzitia de la scoala la viata activa au obtinut un loc de munca