Presedintele Klaus Iohannis a participat, astazi, incepand cu ora 11:30, alaturi de Patriarhul Daniel, la ceremonia de sfintire a catapetesmei Bisericii Cotroceni, potrivit unui anunt al Administratiei Prezidentiale. Biserica Cotroceni a fost ridicata in anul 1678 de catre Voievodul Serban Cantacuzino si a fost finalizata in 1682. Biserica a fost demolata de Nicolae Ceausescu si recladita de Ion Iliescu. Dupa 1977, Palatul Cotroceni a fost folosit de Nicolae Ceausescu drept casa de oaspeti. In anul 1984 Nicolae Ceausescu a hotarat ca biserica veche, construita de Serban Cantacuzino, sa fie daramata. In vremea mandatului presedintelui Ion Iliescu, intre 2003 si 2004, biserica fostei manastiri a fost ridicata pe acelasi loc.
Presedintele Klaus Iohannis a participat, miercuri, la sfintirea noii catapetesme a Bisericii Palatului Cotroceni, slujba fiind oficiata de Patriarhul Daniel, in prezenta mai multor consilieri prezidentiali, preoti si credinciosi.
Patriarhul Daniel a fost primit la Palatul Cotroceni de presedintele Iohannis, cei doi avand o scurta intrevedere inainte de oficerea slujbei.
- Prezenta dumneavoastra ne onoreaza. Bine ati venit la Palatul Cotroceni, i-a spus Iohannis Patriarhului.
Slujba de sfintire a durat aproximativ 30 minute. La final, presedintele Klaus Iohannis a afirmat ca slujba a fost foarte frumoasa.