Senatorul Nicolae Moga a sustinut o declaratie politica intitulata: BILANT POZITIV LA FINAL DE SEZON TURISTIC. Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
Sezonul turistic 2015 a fost primul sezon, dupa multi ani, in care turismul romanesc a beneficiat de o crestere substantiala.
In acest an, statiunile turistice de la Marea Negra au ajuns sa fie nu doar destinatii de weekend, ci destinatii pentru concediu, multi turisti renuntand in acest an la ofertele vecinilor bulgari sau ale celor din Grecia si Turcia. S-au inregistrat perioade mari in care gradul de ocupare a depasit 80%.
O statistica preliminara arata ca exista deja o crestere a numarului turistilor straini cu 15% in primele luni ale anului
Desi la inceput, cu o oarecare timiditate, introducerea programelor all-inclusive” s-a dovedit o component benefica.
Turismul reprezinta un factor important al cresterii economice. Preocuparile pentru dezvoltarea acestui domeniu se regasesc in concluziile stabilite la recenta reuniune organizata la Mamaia, cu reprezentanti ai mediului de afaceri din turism, in prezenta Primului Ministru, ministrul Finantelor, ministrului Economiei, Comertului si Turismului, presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism, parlamentari si reprezentanti ai autoritatilor locale.
Reglementarea introducerii impozitului specific pentru turism revine Parlamentului. Este vorba despre un impozit care sa defineasca proceduri mult mai simple , controale mai putine, competitie mai clara si servicii mai bune pentru turistii care beneficiaza.
Proiectul, care face referire la plafonul de 5 milioane de euro cifra de afaceri, duce la debirocratizare si taxe mai simplu de platit.
Prin conlucrare parlamentara este posibil ca acest proiect privind impozitul specific in turism sa fie aprobat de Parlament cu prioritate, urmand sa fie aplicat de la 1 ianuarie 2016.
Turismul romanesc reprezinta o valoare emblematica. In jurul acestor valori trebuie sa ne solidarizam !