sfatulmedicului.ro / Resveratrolul, sursa naturala a longevitatii
Despre resveratrol, substanta minune - extrasa in special din plante cu fructe de culoare inchisa, s-a vorbit mult in ultimii ani datorita efectului sau puternic antioxidant. Putini stiu insa ca obiceiul de a bea vin rosu, care este o sursa naturala de resveratrol, sta la baza explicatiei medicale a Paradoxului francez, adica a faptului ca francezii sunt oamenii cu cel mai sanatos sistem cardio-vascular din lume, desi consuma alimente bogate in grasimi.
Tot substanta resveratrol, prin proprietatile sale exceptionale, reprezinta explicatia faptului ca femeile din Franta imbatranesc mai greu. Resveratrolul extras din samburi si coaja de Struguri se gaseste acum si in produsul natural Resveratrol Synergy, care are puternic efect antioxidant, antiaging si de de protectie a sistemului cardiovascular.

Beneficiile resveratrolului
Previne imbatranirea - in mod normal, organismul nostru are capacitatea de a se apara de bacterii, virusuri si stres, la acest lucru contribuind proteina longevitatii, SIRT1. Aceasta are rolul de a pastra ADN-ul intact si de a repara moleculele deteriorate de radicalii liberi. In timp insa, pe masura ce numarul de radicali liberi creste si capacitatea de autoaparare celulara scade, proteinele SIRT1 sunt solicitate din ce in ce mai mult la refacerea celulelor si neglijeaza astfel protectia ADN-ului, conducand la accelerarea procesului de imbatranire. Resveratrolul are proprietatea de a stimula productia de proteine SIRT1 prin actiunea carora se incetineste imbatranirea.
Protejeaza inima si vasele sanguine - resveratrolul, prin actiunea sa puternic antioxidanta, previne intarirea si ingrosarea vaselor de sange, regleaza fluxul sanguin si previne agregarea plachetara.
Protejeaza sistemul cerebral - previne moartea celulelor neuronale si reduce astfel riscul unor afectiuni neurodegenerative precum Alzheimer, Hungtington si Parkinson.
Unde se gaseste resveratrolul
S-a descoperit ca cea mai mare cantitate de resveratrol se gaseste in radacina plantei Polygonum cuspidatum originara din Japonia, care nu poate fi consumata in stare naturala. Coaja si semintele de struguri rosii, afinele, murele, merisorul si arahidele sunt surse de resveratrol, insa pentru a asimila cantitatea zilnica de care organismul nostru are nevoie ar trebui sa consumam cateva zeci de kilograme de fructe din acest fel.
Cum actioneaza produsul natural Resveratrol Synergy
Resveratrol Synergy de la Secom este recunoscut pentru actiunea sa antioxidanta, de 20 de ori mai puternica decat a vitaminei C si de 50 de ori mai puternica decat a vitaminei E. Are efect anti-aging, inhiband actiunea radicalilor liberi de la nivel celular, responsabili pentru imbatranirea si mutatia celulelor din organism. Resveratrol Synergy este un protector cardiovascular eficient, prin reducerea fibrozarii miocardului si a valvelor cardiace, sustinerea organismului in sindromul de ischemie si prin prevenirea agregarii plachetare.
Ajuta la reducerea tulburarilor circulatorii periferice si a celor ischemice cerebrale. Resveratrol Synergy ajuta la protejarea creierului, prin reducerea demielinizarilor si redarea claritatii mentale, si la prevenirea aparitiei unor afectiuni precum Alzheimer, Hungtington, Parkinson si SLA. Actioneaza ca protector hepatric si adjuvant in tratamentul cataractei, glaucomului si degenerescentei maculare.
Resveratrol Synergy face parte din portofoliul Secom si este disponibil in farmaciile si magazinele cu profil naturist din intreaga tara.