Realitatea.net informeaza: Week-end negru la Costinesti. O fata si-a pierdut viata dupa ce a fost inghitita de valuri, iar un tanar e cautat si in acest moment de salvamari, dupa ce vineri a intrat in apa si nu a mai iesit. O a treia persoana, o tanara, fost salvata in extremis de un barbat, dupa ce a strigat disperata dupa ajutor.
O tanara si-a pierdut viata sambata dimineata, in jurul orei 5.00, cand a intrat in mare. Apa era agitata, iar fata nu a putut lupta cu valurile. O ora mai tarziu, salvamarii i-au gasit trupul inert, pe care l-au depus la morga din Mangalia. Salvamarii au interzis accesul turistilor in apa din cauza valurilor mari si a pericolului de inec.
Alta tragedie s-a petrecut cu o zi in urma, tot la Costinesti. Doi tineri s-au aventurat vineri in apele agitate ale Marii Negre, in zona Golfului Francezului din Costinesti, ignorand faptul ca acolo nu exista o plaja amenajata, nici salvamari. Cei doi, o fata si un baiat, se aflau pe o saltea pneumatica, insa un val le-a rasturnat pluta. Fiindca nu stia sa inoate, fata a strigat disperata dupa ajutor. Un barbat din zona a sarit si a ajutat-o sa iasa din apa, insa nu a reusit acelasi lucru si in cazul tanarului care o insotea.
Pentru cautarea lui au fost mobilizati salvamarii si scafandrii de la ISU Dobrogea. Din nefericire, acesta nu a putut fi gasit ieri, motiv pentru care actiunea de cautare a fost reluata in aceasta dimineata, scrie Mediafax.