revistamagazin.ro / Hilary Clinton, nadejdea unor activisti OZN (Autor:DAN D. FARCAS)
Unii activisti OZN din SUA au primit cu entuziasm stirea ca Hilary Clinton si-a anuntat candidatura pentru alegerile prezidentiale din 2016. Ei cred ca, in cazul in care ar ajunge la Casa Alba, ea ar fi in stare sa puna capat secretomaniei OZN, deci sa inlature ceea ce ei numesc cea mai mare musamalizare din cate exista. Unul dintre acestia este Stephen Bassett, considerat unicul lobbyist OZN inregistrat pe Dealul Capitoliului din Washington. La inceputul lunii aprilie 2015, jurnalistul AJ Vicens comenta, intr-un articol, ca Basset sustine candidatura doamnei Clinton, deoarece el considera ca dezvaluirea completa a ceea ce guvernul Statelor Unite stie despre extraterestri este cea mai importanta problema din lume.
Entuziasmul sau este impartasit si de Michael Salla, un cercetator academic transformat in ufolog, convins ca extraterestrii ar fi fost implicati, in secret, in politica americana din perioada Razboiul Rece. Si el spunea ca Hillary ar juca un rol pozitiv in scoaterea la lumina a acestor informatii, in timp ce alti candidati ar prefera sa lase lucrurile asa cum sunt acum.
Pentru a intelege mai bine aceste asertiuni, AJ Vincens face trimitere la un numar din iunie 1993 al tabloidului Weekly World News, care are pe coperta o fotografie cu Hilary Clinton, tinand in brate un bebelus gol, cu capul foarte mare. Textele insotitoare sunt: Hilary Clinton adopta un copil extraterestru, Creatura Spatiala care a supravietuit unei prabusiri OZN in Arkansas si Cresa speciala din cladirea serviciului secret al Casei Albe. Este doar una dintre glumele publicate pe seama ei, plecand de la presupunerea ca ea crede in prezenta extraterestra, in ciuda faptului ca nu a vorbit public despre asta.

Un sceptic curios

Acum, fanii OZN sunt incurajati mai ales de faptul ca John Podesta, de 66 de ani, fost sef de personal al lui Bill Clinton si unul dintre cei mai influenti consilieri ai lui Barack Obama, a demisionat in februarie 2015, tocmai pentru a deveni mana dreapta a lui Hilary Clinton in campania ei electorala. In privinta prezentei extraterestre, Podesta se autocaracterizeaza drept un sceptic curios. In calitatile oficiale pe care le-a avut, el a cerut in mod deschis o transparenta guvernamentala mai mare privind aspectele legate de fenomenul OZN. In prefata pe care a scris-o la cartea, din 2011, Generali, piloti si oficiali guvernamentali depun marturie, a jurnalistei Leslie Kean (una dintre cele mai serioase lucrari de ufologie din ultimul timp, tradusa si publicata prompt si in romaneste), Podesta scria: A sosit timpul pentru a afla care este adevarul real in aceasta privinta. Poporul american - si oamenii din lumea intreaga - vor sa stie si pot suporta adevarul.
Interesul lui Podesta privind posibila prezenta extraterestra nu este ceva nou. In 1998, Washington Post scria despre devotamentul sau fanatic pentru Dosarele X, mai ales pentru agentul FBI Fox Mulder, cu care impartaseste o slabiciune vecina cu obsesia si paranoia. El chiar ar fi vrut sa determine cuplul prezidential Clinton, ca, la celebrarea varstei de 50 de ani a presedintelui, cei doi sa se deghizeze in cele doua personaje principale ale serialului. Ufologul canadian Grant Cameron a incercat chiar, fara succes, sa obtina, ca dovada, din Biblioteca Clinton, inregistrarea pregatirilor pentru aceasta festivitate.
In februarie, in timp ce se pregatea sa demisioneze din pozitia de consilier senior al presedintelui Obama, Podesta scria, intre altele, in bilantul sau, postat cu aceasta ocazie pe Twitter: cel mai mare esec al meu in 2014: nerealizarea dezvaluirii dosarelor OZN”. Daca aceasta afirmatie putea fi interpretata si ca o gluma ironica, activistii OZN au luat-o razna citind-o. Stephen Bassett, director executiv al Paradigm Research Group, care lupta pentru a termina embargoul vechi de 68 de ani, impus de guvern, privind adevarul despre prezenta extraterestra in viata rasei umane, scria, de pilda: E o treaba a naibii. Cineva care a fost consilier al presedintelui Statelor Unite, slujba din care pleaca, si a fost deja anuntat public ca va fi un consilier cheie pentru candidatul de facto la Casa Alba, a pus un tweet despre OZN-uri in ziua cand paraseste Casa Alba. El suscita astfel sute de articole care urmeaza sa fie scrise despre acest tweet. Podesta nu a raspuns la cererea de a face un comentariu.
Un alt motiv, pentru care entuziastii OZN par incantati de o potentiala victorie Hilary Clinton, dateaza tot din epoca X-Files. La inceputul anului 1993, Laurance S. Rockefeller (1910-2004) a facut lobby pe langa administratia Clinton pentru a publica toate informatiile detinute de guvern, referitoare la OZN-uri si extraterestri, inclusiv cele privind incidentul Roswell din 1947. Al patrulea copil al lui John D. Rockefeller Jr., Laurance a fost un om de afaceri de succes, filantrop si ecologist. Unul dintre domeniile sale de interes mai putin cunoscute a fost fenomenul OZN.
Ca urmare a unor cereri depuse de Grant Cameron, s-au desecretizat documente din care stim azi ca, in perioada 1993-1995, L. S. Rockefeller si asociatii sai au corespondat si s-au intalnit cu oficiali ai Biroului de Politica Stiintei si Tehnologiei de la Casa Alba. Efortul, cunoscut sub numele de Initiativa Rockefeller, a determinat Air Force sa produca documentul prezentat drept raportul definitiv asupra cazului Roswell (raport care nu a multumit deloc activistii OZN, pentru a nu spune mai mult). Initiativa sa putea sa fi stimulat, de asemenea, emiterea unui ordin executiv, in 1995, prin care au fost declasificate milioane de inregistrari, marea majoritate insa nelegate de OZN-uri.
In august 1995, Rockefeller s-a intalnit, la ferma sa din Wyoming, cu Hillary Clinton, si, posibil, si cu Bill. Inainte de vizita, directorul de atunci al Oficiului de Politica Stiintei si Tehnologiei, de la Casa Alba, John Gibbons, a avertizat sotii Clinton, intr-o nota, in care scria ca Rockefeller va dori dori sa discute cu dumneavoastra despre interesul sau in perceptia extrasenzoriala, fenomenele paranormale si OZN-uri. Gibbons mai scria ca a incercat sa-l convinga pe Rockefeller sa nu se deranjeze cu aceasta problema, si sa se concentreze mai degraba pe politicile de stiinta si tehnologie ale administratiei. Rockefeller, a continuat el, stie ca noi incercam sa fim de ajutor in a raspunde la preocuparile sale cu privire la OZN-uri si la potentialul uman si ca ne mentinem mintea deschisa catre aceste chestiuni, dar n-am facut niciun secret din convingerea mea ca n-ar trebui sa ne abatem prea mult de la imperativele pamantesti. AJ Vincens ar fi dorit sa-l contacteze pe Gibbons pentru comentarii, dar nu a reusit.
Documente postate pe site-ul lui Bassett, sugereaza ca prima doamna a fost tinuta tot timpul la curent cu Initiativa Rockefeller. O scrisoare din noiembrie 1995, catre Gibbons, de la unul dintre avocatii lui Rockefeller, a inclus un proiect de scrisoare destinata presedintelui Clinton pe care Laurance l-a discutat cu doamna Clinton si cu personalul ei. Trei luni mai tarziu, Rockefeller a scris lui Gibbons despre aceasta scrisoare (pe care Casa Alba aparent nu se grabea sa o primeasca): Poate ca momentul oportun pentru a pune acest lucru inaintea Presedintelui ar fi la sfarsitul acestui an, pentru ca sa primeasca atentia cuvenita intr-un al doilea mandat. Ati specificat ca veti tine informat biroul Primei Doamne, asa cum vom face si noi.

Dezvaluiri uitate in sertar

Bassett crede ca Initiativa Rockefeller dovedeste ca cei doi Clinton erau interesati intr-o dezvaluire semnificativa privind OZN-urile si extraterestrii. Nu ai face toate astea si nu te-ai implica atat de mult, doar pentru a amuza un miliardar, spune el. Iar daca ai facut-o, ar trebui sa raspunzi pentru asta. Bassett a facut lobby pentru audieri in Congres cu privire la problema contactului dintre guvernul SUA si extraterestri. El spunea ca punctul cheie al strategiei sale este sa forteze sotii Clinton sa discute despre Initiativa Rockefeller. Eu numesc asta rochia albastra exopolitica”, spune el, referindu-se la rochia albastra din infamul caz Monica Lewinsky si intelegand prin exopolitica un termen pentru intersectia politicii terestre cu fiintele extraterestre.
Michael Salla, cel care a sustinut ca omenirea este in prezent in contact cu 17 civilizatii extraterestre (?!), a declarat ca revenirea lui Hillary Clinton este un alt indicator ca adevarul se apropie. El cita si un interviu recent cu presedintele Obama, in care presedintele a replicat, la intrebarea cunoscutului realizator TV Jimmy Kimmel, ca nu a aprofundat fisierele OZN ale guvernului, deoarece Extraterestrii nu permit asa ceva. Ar fi dezvaluite toate secretele lor. Ei exercita un control strict asupra noastra.
Cei mai multi spectatori care au auzit asta, au luat-o ca pe o poanta reusita, dar Salla a suspectat imediat ca ar fi ceva mult mai profund, probabil o legatura directa cu Podesta. El a spus ca extraterestrii exercita un control strict asupra noastra -niciun presedinte nu a spus vreodata asa ceva inainte, nici macar ca o gluma, subliniase Salla. Obama a spus niste lucruri care nu ar trebui sa fie considerate doar niste figuri de stil. Un consilier senior (Podesta n.n.) a declarat acum o luna ca este frustrat de lipsa de progres in acest domeniu, iar acum il auzim si pe Obama spunand asta lui Jimmy Kimmel. Cred ca merita sa retinem problema, a adaugat Salla.
Solicitat sa clarifice pozitia lui Hillary Clinton privind dezvaluirea OZN, Nick Merrill purtator de cuvant de la biroul ei a raspuns prin e-mail:
- Campania noastra electorala are o politica stricta de a nu comenta asupra activitatii extraterestre.