Asociatia M.A.M.E. a lansat recent, la Hotel Marshall de pe Calea Dorobantilor, Ghidul de servicii medicale si sociale adresate copiilor diagnosticati cu boli cronice”, un material informativ ce are rolul de a veni in sprijinul parintilor cu copii bolnavi prin informarea si indrumarea acestora cu privire la principalii furnizori de servicii socio-medicale atat din tara, cat si din strainatate.
Experienta celor 6 ani de activitate si contactul direct pe care l-am avut, de-a lungul timpului, cu peste 300 de parinti cu copii diagnosticati cu boli cronice ne-au aratat ca acestia nu detin suficiente informatii cu privire la accesarea serviciilor medicale, sociale sau de oricare alta natura de care au nevoie in perioada de confruntare cu boala sau in perioada de recuperare. Am primit numeroase solicitari prin care ne cereau informatii despre clinici si spitale care trateaza diferite afectiuni, dar si despre institutii care vin in ajutorul bolnavului cronic din Romania. Am elaborat acest ghid tocmai pentru a pune la dispozitia lor informatia necesara pentru accesarea unor astfel de servicii”, a declarat Maria Culescu, presedinte fondator al Asociatiei M.A.M.E.
Ghidul de servicii medicale si sociale adresate copiilor diagnosticati cu boli cronice are 62 de pagini si cuprinde detalii cu privire la serviciile oferite, datele de contact si localizarea pe harta a 30 de institutii medicale din Romania si din strainatate, precum si a 12 Directii de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului din toata tara.
Materialul va fi oferit gratuit parintilor cu copii bolnavi, prin intermediul parteneriatelor incheiate de catre Asociatia M.A.M.E. cu spitale si D.G.A.S.P.C.-uri. De asemenea, tot incepand de astazi, ghidul poate fi accesat si in format electronic de la link-ul http://asociatiamame.com/images/FDSC/Ghid_servicii_medicale_si_sociale.pdf
Am trecut printr-o perioada foarte grea atunci cand baietelul meu, in varsta de doar 5 ani, a fost diagnosticat cu leucemie acuta limfoblastica. Pe langa impactul psihologic major produs de primirea unei asemenea vesti, a trebuit sa ma confrunt si cu lipsa de informare cu privire la accesarea serviciilor medicale si sociale de care aveam nevoie ca sa trecem cu bine peste aceasta incercare”, a declarat Alexandrina Valcov, beneficiar al Asociatiei M.A.M.E.
Editarea si publicarea ghidului de servicii medicale si sociale adresate copiilor diagnosticati cu boli cronice face parte din activitatile derulate in cadrul proiectului Centrul Stelutelor - centru social de suport si recuperare destinat copiilor aflati in situatii de risc”, finantat prin granturile SEE 2009-2014 in cadrul Fondului ONG in Romania, cu o finantare nerambursabila in valoare de 145.351,70 euro.
*Centrul Stelutelor, centru de suport si recuperare infiintat de Asociatia MAME este destinat copiilor aflati in situatii de risc si le ofera acestora, in mod gratuit, servicii de informare si indrumare, asistenta sociala, consiliere psihologica individuala si de grup, consiliere medicala, consiliere nutritionala, consiliere juridica, ludoterapie, logopedie, ateliere de terapie emotionala, kinetoterapie, precum si ergoterapie.
Continutul acestui material nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a granturilor SEE 2009 " 2014. Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene, accesați www.eeagrants.org. Vizitati si www.fondong.fdsc.ro.