Fundatia World Vision Romania, in parteneriat cu Patriarhia Romana, organizeaza marti, 9 iunie, incepand cu ora 10.00, in Sala Mica a Casei de Cultura Dragan Muntean (Piata Victoriei nr. 4, Deva) in cadrul proiectului Alege Scoala in regiunile de dezvoltare Vest, Sud-Vest Oltenia si Nord-Vest!” un nou eveniment de prezentare si promovare.

ACTUL EDUCATIONAL TREBUIE SA OFERE CUNOSTINTE, ATITUTIDINI SI APTITUDINI COPIILOR SI TINERILOR

In cadrul proiectului Alege Scoala in regiunile de dezvoltare Vest, Sud-Vest Oltenia si Nord-Vest” derulat de Fundatia World Vision Romania si Patriarhia Romana, va avea loc maryi, 9 iunie 2015, un nou eveniment de prezentare si promovare.
Acesta se va desfasura in prezenta Preasfintitului Parinte Gurie, Episcopul Devei si Hunedoarei, a autoritatilor locale din judetul Hunedoara, a preotilor implicati in activitatile catehetice, a cadrelor didactice si a beneficiarilor din cele patru centre educaționale Alege Scoala! din Episcopia Devei si Hunedoarei. Evenimentul va fi moderat de pr. drd. Sorin Lungoci, expert formator in cadrul proiectului pentru regiunea Vest.
Ne dorim sa imbunatatim parcursul scolar al copiilor si tinerilor nu doar prin actiuni de remediere, ci si de prevenire a fenomenului de abandon scolar. De educație se leaga intreaga viata a omului. Prin acest proiect ne-am propus ca actul educational sa nu ofere nu doar cunostinte, ci ti atitutidini si aptitudini inviduale si sociale copiilor si tinerilor. Avem speranta ca generatiile urmatoare pot avea un alt viitor dar pentru ca acest lucru sa devina realitate, Biserica, scoala si comunitatea sa colaboreze tinand cont de puterea pe care o are educatia in viata fiecarui om, a declarat pr. dr. Constantin Naclad, manager proiect.
In Episcopia Devei si Hunedoarei, in cadrul proiectului Alege Școala!, au fost infiintate patru centre educational-inovative la Deva, Orastie, Vulcan si Homorod. Aici se desfasoara activitati de tip Scoala dupa Scoala si Scoala de Duminica ce vizeaza mentinerea in sistemul educational si reducerea abandonului scolar pentru aproximativ 150 de copii si tineri.
Proiectul Alege Scoala in regiunile de dezvoltare Vest, Sud-Vest Oltenia si Nord-Vest! derulat de Fundatia World Vision Romania in parteneriat cu Patriarhia Romana in perioada aprilie 2014 - octombrie 2015 are ca obiectiv mentinerea in sistemul de educatie a 1325 de copii si tineri expusi riscului de abandon scolar, precum si dezvoltarea unor actiuni prin care 318 persoane sa-si reia studiile.