Iunie este luna reciclarii inteligente in hipermarketurile Carrefour, parintii fiind invitati sa vina cu cei mici la stațiile SIGUREC din orasele Bucuresti, Brasov, Buzau, Sibiu, Oradea, Drobeta Turnu Severin, Iasi, Suceava, Focsani, Braila, Pitesti si Ploiesti, pentru a invata cum reciclarea poate fi distractiva.
Incepand cu data de 5 iunie, Ziua Mondiala a Mediului, magazinele in parcarea carora este implementat sistemul SIGUREC vor organiza ateliere de creație, concursuri cu premii si multe alte surprize pentru copiii interesati de cum pot contribui la protejarea naturii.
In plus, in luna iunie, toate statiile SIGUREC vor putea fi vizitate, iar copiii vor afla care este circuitul deseurilor colectate.
In acest moment, sistemul SIGUREC este prezent cu cate o statie in Carrefour Braila, Carrefour Brasov, Carrefour Buzau, Carrefour Drobeta, Carrefour Focsani, Carrefour Iasi Era, Carrefour Oradea Era, Carrefour Ploiesti, Carrefour Pitesti, Carrefour Sibiu, Carrefour Suceava, Carrefour Vitantis, Carrefour Baneasa, Carrefour Militari, Carrefour Colentina si Berceni.
In total, in perioada 1 august â€" 31 decembrie 2014, statiile SIGUREC au colectat peste 1,000 de tone deseuri care au fost trimise direct in fabricile de reciclare din Romania.
In intervalul ianuarie-mai 2015 prin cele 16 statii active au fost colectate:
953.024 unitati de ambalaje PET-uri, doze si sticla
326.640 kg deseuri de echipamente electrice si electronice
204.164 kg de hartie/carton