AmosNews : Sorin Oprescu a participat la o ampla actiune de curatenie in parcul Natural Vacaresti
Primarul general, Sorin Oprescu, a fost prezent sambata in parcul Natural Vacaresti, unde a avut loc o ampla actiune de curatenie. Organizata de Let's Do It Romania si Asociatia Parcul Natural Vacaresti, actiunea a avut loc cu prilejul Zilei Europene a Parcurilor, din data de 24 mai. La eveniment au participat peste 400 de voluntari.
- Multumesc bucurestenilor, voluntarilor, care iata isi dau mana pentru sustinerea acestui proiect. Actiunea de ecologizare de astazi, asta demonstreaza. Saptamana viitoare, pe 28 mai, Proiectul de Hotarare privind avizarea suprafetei administrative ce va urma sa faca parte din aria naturala protejata Parcul Natural Vacaresti va fi supusa aprobarii Consiliului General al Municipiului Bucuresti, a declarat Primarul General Sorin Oprescu.
Pe baza punctului de vedere solicitat de Primaria Municipiului Bucuresti in data de 9 aprilie 2015, Ministerul Mediului Apelor si Padurilor a transmis pe 21 mai 2015 - in calitate de administrator al zonei - clarificarile legate de suprafata viitorului Parc Natural Vacaresti si sustinerea studiului de fundamentare.
In aceste conditii, in urma unei intalniri pe care Primarul General, Sorin Oprescu, a avut-o in data de 21 mai cu reprezentantii Asociatiei Parcul Natural Vacaresti si responsabilii Directiei de Mediu din Primaria Capitalei, s-a decis ca exista documente revizuite care permit reintroducerea pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti a proiectului de hotarare privind avizarea suprafetei administrative ce va urma sa faca parte din aria naturala protejata Parcul Natural Vacaresti.
La intalnirea din data de 21 mai de la Primaria Capitalei, din partea Asociatiei Parcul Natural Vacaresti au participat Cristian Lascu, Dan Barbulescu si Alex Gavan.

Sursa: Serviciul pentru Relatia cu Mass-Media