Presa locala si centrala informeaza: Impotriva familiei Cordos procurorii DNA au declansat un veritabil razboi cu scopul de a-l DISCREDITA POLITIC pe senatorul Alexandru Cordos.
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Cluj au dispus inceperea urmaririi penale fata de cei 3 membri ai familiei Cordos: Alexandru, Mihaiela si fiica Andreea. Sotia senatorului, Mihaiela Cordos, este cercetata pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta in forma continuata, iar senatorul Alexandru Cordos si fiica acestora, Andreea Cordos, sunt cercetati pentru savarsirea infractiunii de complicitate la trafic de influenta, in forma continuata.
In ordonantele procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si indicii din care rezulta SUSPICIUNEA REZONABILA care contureaza o anumita stare de fapt pentru care a fost declansata ancheta.
In legatura cu acest caz, senatorul Cordos a afirmat, joi, corespondentului Mediafax:
- Am incredere ca aceste acuzatii nu sunt adevarate, am incredere in sotia mea, in familia mea. Faptul ca lucreaza la Resurse Umane, sigur ca este obligata sa vorbeasca cu multa lume, dar eu cred ca aceste lucruri justitia le va dovedi ca nu sunt adevarate. In ceea ce ma priveste, nu am nicio legatura cu aceste lucruri, este expunerea omului politic intotdeauna in aceasta situatie.
Pe numele senatorului Alexandru Cordos exista deschis un dosar penal la DNA Bucuresti. Impotriva senatorului procurorii au ca proba indemnul : AI GRIJA CE VORBESTI LA TELEFON ! Senatorul este acuzat de procurori ca prin intermediul finului sau, politistul Valentin Tatar de la DNA Cluj, ar fi aflat de ancheta pe care DNA o derula impotriva lui Horea Uioreanu si a altor lideri PSD, intre care Remus Lapusan, presedintele PSD Cluj si a lui Ioan Oleleu, vicepresedintele PSD Cluj. Dupa ce a primit informatia, Cordos ar fi transmis-o mai departe catre Ioan Oleleu.
Procuroii spun ca in data de 25 ianuarie 2014, adica dupa 4 zile de la punerea in aplicare a mandatelor de ascultare, intre Ioan Oleleu si Remus Lapusan a fost interceptata o discutie telefonica, in care primul ii spunea celui de-al doilea sa aiba grija ca telefoanele lor sunt ascultate :
- O venit la mine da, daca-ti spun ce mi-o zis o sa mori de ras, ceva de genul sa ai grija ce vorbesc la telefoane, ce vorbim toti, ii spunea Oleleu lui Lapusan.
DNA spune ca persoana care a fost in vizita la Ioan Oleleu ar fi fost senatorul Alexandru Cordos. Dar discutia dintre cei doi nu se afla la dosarul de coruptie care il priveste pe Horea Uioreanu. Procurorii spun insa ca stenograma se afla la dosarul in care senatorul Cordos este cercetat pentru favorizarea infractorului.
Si toate aceste informatii au aparut in presa !
Astfel de metode - ascultarea telefoanelor, implicarea familiei celui vizat (sotia si fiica senatorului), amintesc de metodele politiei politice din secolul trecut, din epoca stalinista si epoca ceausista. Scopul : slabirea PSD si a majoritatii parlamentare.
Surse: Ziarul de Cluj, Evenimentul Zilei