Azi, 22 aprilie, este ziua de nastere a domnului Prof. Dr. IRINEL POPESCU.
Dr Irinel Popescu s-a nascut la Filiasi, a urmat Facultatea de Medicina la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti, pe care a absolvit-o in 1977cu media 9.98, a fost primul clasat la Concursul de internat in specialitati Chirurgicale al promotiei. A devenit foarte cunoscut in Romania dupa ce a introdus transplantul de ficat in practica medicala. Uimeste prin energia cu care face fata functiilor pe care le detine in organizatii si institutii, pe langa numeroasele operatii chirurgicale. Specializarea sa principala este chirurgia generala, la care a adaugat-o, in ultimul deceniu, pe cea hepatica. Momentul de varf al carierei lui a fost realizarea primului transplant hepatic din Romania, in anul 2000, dupa ce prof. dr. Irinel Popescu s-a intors din SUA, unde a invatat timp de 3 ani tehnicile de transplant. In anii urmatori a realizat peste 150 de transplanturi hepatice si 1500 de rezectii hepatice. Expert al Consiliului Europei in probleme de transplant, profesorul Irinel Popescu este activ si in viasa politica (Partidul Conservator). A fost senator in legislatura 2004-2008, ales pe listele PC, in judetul Dolj si presedinte al Comisiei de Invatamant din Senatul Romaniei. In luna octombrie a anului 2013, Irinel Popescu si-a dat demisia din toate functiile politice, dedicandu-se integral activitatii profesionale.
Prof. dr. Domenico Forti (Conduce Departamentul de Chirurgie generala si transplant abdominal al Spitalului Niguarda Ca' Granda din Milano):
Dl prof. dr. Irinel Popescu a realizat tot ceea ce se putea realiza in transplant: donator viu, adult, pediatric, transplantul domino, split-liver etc., toate tehnicile pe care le avem la dispozitie, si aceasta pentru a creste numarul pacientilor transplantati, utilizand chiar si donatori marginali. Centrul din Bucuresti este unul foarte valoros si merita un program mult mai amplu. Aceasta posibilitate terapeutica oferita de medicina si tehnica moderne trebuie sa fie disponibila pentru intreaga natiune.
Pacientii, impreuna cu cei din sistemul medical, ii ureaza domnului doctor, cu dragoste, respect si recunostinta, multi ani fericiti, cu sanatate si realizari profesionale! La multi ani, domnule doctor Irinel Popescu!