Mariustuca.ro / Papa Francisc: Anul Sfant extraordinar (Autoare: Magda Marincovici)
Radio Vatican transmite ca Papa Francisc a prezidat in bazilica Sfantul Petru, sambata 11 aprilie, vigilia celei de-a doua Duminici a Pastelui sau a Milostivirii Divine, ceremonia solemna de proclamare a Anului Sfant al Milostivirii (8 decembrie 2015 - 20 decembrie 2016).
Dupa cum se precizeaza in documentul papal Anul Sfant al Milostivirii este prilejuit de implinirea, pe 8 decembrie 2015, a 50 de ani de la incheierea Conciliului Ecumenic Vatican II. In aceasta zi, Pontiful va prezida ceremonia solemna de deschidere a Portii Sfinte, care va ramane deschisa pana la incheierea Anului Sfant extraordinar, in Duminica solemnitatii CRISTOS, REGELE UNIVERSULUI de anul viitor, 20 noiembrie 2016.
In tot acest rastimp au loc mai multe initiative mondiale a caror desfasurare a fost incredintata de Sfantul Parinte Consiliului Pontifical pentru Promovarea Noii Evanghelizari. Totodata, Bisericile locale sunt indemnate sa organizeze dupa posibilitati initiative jubiliare care sa ofere credinciosilor ocazia in care sa dobandeasca darul indulgentelor si sa experimenteze blandetea milostivirii divine.
O specificitate a acestui An Sfant extraordinar o reprezinta faptul ca nu va fi celebrat doar la Roma, dar si in toate diecezele din lumea intreaga. Poarta Sfanta va fi deschisa de papa Francisc la bazilica Sfantul Petru pe 8 decembrie 2015 iar duminica succesiva, 13 decembrie 2015, iin toate diecezele din lumea larga. O alta noutate este faptul ca Papa acorda posibilitatea de a deschide Poarta Sfanta si la sanctuare, unde numerosi pelegrini merg sa se inchine.
Sursa: http://www.mariustuca.ro/actualitate/papa-francisc-anul-sfant-extrordinar-4094.html