www.kudika.ro informeaza: Spanacul este cunoscut ca o planta a primaverii cu puternice efecte terapeutice. Producatorii s-au folosit de beneficiile acestei plante chiar si in desene animate (Popeye Marinarul) pentru a stimula copiii sa consume spanac.
Spanacul este cunoscut ca o planta a primaverii cu puternice efecte terapeutice. Oamenii s-au folosit de beneficiile acestei plante chiar si in desene animate (Popeye Marinarul) pentru a stimula copiii sa consume spanac.
Originar din Persia, spanacul a fost adus in Europa in secolul XII si este pana astazi apreciat pentru valoarea sa curativa.


12 Beneficii ale spanacului

Spanacul poate fi consumat crud in salatele de primavara sau gatit. Cele mai multe beneficii le obtineti consumand spanacul in salate pentru ca in felul acesta nu isi pierde deloc din proprietatile sale.
Exista mai multe tipuri de spanac, dar despre toate se considera ca prezinta proprietati la fel de valoroase pentru sanatate. Refrigerat sau gatit, spanacul isi pierde din proprietati, insa nu in totalitate, ci doar ii scade proprietatile vitaminizante si antioxidante.

Spanacul: Proprietati si Beneficii pentru sanatate

spanacul este util in prevenirea bolilor cardiovasculare;
consumul de spanac este indicat celor cu colesterol mare (hipercolesterolemie), avand proprietati activatoare asupra metabolismului lipidic;
spanacul previne si trateaza anemia, avand o cantitate moderata de fier;
spanacul este deosebit de util in detoxifiere, fiind bogat in sunstante antioxidante;
spanacul previne infarctul si atacurile vasculare cerebrale;
prezinta proprietati anticancerigene,astfel ca se poate afirma despre spanac ca previne cancerul de colon, cancerul digestiv, dar si alte tipuri de cancere prin actiunea sa antioxidanta care protejeaza materialul genetic celular.