Brainstorming Consulting a organizat recent conferinta de presa dedicata inaugurarii Centrului de educatie si ingrijiri IGLOO, deschis in cadrul proiectului "Trei generatii pentru maine".
Evenimentul a avut loc la sediul Brainstorming din strada Fainari nr. 45, sector 2, Bucuresti.
Initiativa deschiderii unui centru de educatie si ingrijiri vine in sprijinul mamelor cu copii intre 5 si 9 ani, care participa la cursurile de formare profesionala organizate de Brainstorming Consulting, in cadrul proiectului "Trei generatii pentru maine". Acestea pot beneficia, prin intermediul IGLOO, de servicii after-school gratuite pentru copiii lor. Astfel pot avea timpul necesar timpul necesar sa participe la cursuri, iar apoi sa isi caute un loc de munca si sa se angajeze.
- Imagineaza-ti un loc in care iti petreci timpul dupa scoala; o casa plina de culoare, muzica, jocuri, rasete de copii si mancare ca la bunica acasa. Temele le faci impreuna cu alti copii si cu profesoara, care te ajuta sa intelegi ce ai de facut. Esti mereu incurajat si intrebat daca esti fericit. Tot ce se intampla acolo te ajuta sa te cunosti mai bine. Acest loc este Centrul de educatie si ingrijiri IGLOO, spune Laura Militaru, directorul educativ al Centrului.

Beneficii pentru mamici, educatie pentru cei mici

La Centrul de educatie si ingrijri IGLOO, deschis in cadrul proiectului "Trei generatii pentru maine", copiii invata jucandu-se. In acelasi timp si doar la un etaj distanta, mamele lor invata sa devina bone/ baby-sitter sau educatori specializati in cadrul unui curs interactiv livrat de formatori competenti. Totul pe baza unui program care urmareste standardul ocupational al acestor profesii si dobandirea unor abilitati care le diferentiaza. Cursurile sunt acreditate de Autoritatea Nationala pentru Calificari. Participantele care finalizeaza cursurile de lunga durata (3 luni) beneficiaza de o subventie de 350 lei.
- Este extrem de motivant sa vezi in fiecare zi oameni care traiesc aventura cunoasterii, care cresc si isi descopera noi talente, nasc noi proiecte si prietenii. Invitam toate mamele din Bucuresti si Ilfov, cu copii intre 5-9 ani, care doresc sa se califice in meseria de bona/ babysitter sa profite de oferta proiectului nostru: cursuri gratuite pentru mamici si servicii de educatie si ingrijiri pentru copii. Aceste cursuri sunt cu atat mai necesare cu cat profesia de bona a fost, la finele anului trecut, reglementata prin lege. Astfel, incepand din martie 2015, numai persoanele care au diploma recunoscuta pot profesa in acest domeniu, spune Ana Vasilache, managerul proiectului.
Mai multe detalii despre proiectele Brainstorming Consulting si Centrul IGLOO gasiti pe http://b-storm.ro/, http://igloo.center/ si pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/BrainstormingConsulting
Daca doriti informatii despre cursuri si despre serviciile Centrului de educatie si ingrijiri IGLOO, va rugam sa luati legatura cu Cristina Coca, expert activitati de instruire Brainstorming Consulting, 0723 321 150, [email protected] sau Laura Militaru, Director Centrul de educatie si ingrijiri IGLOO, Brainstorming Consulting, 0751 088 396, [email protected]