Ferenc Vasas, profesorul jurnalistilor, a murit joi dupa-amiaza. Pe site-ul Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii (Universitatea din Bucuresti) a fost postat un anunt "In memoriam Ferenc Vasas".
Reprezentantii Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii din cadrul Universitatii din Bucuresti au anuntat pe siteul institutiei ca Ferenc Vasas a decedat la varsta de 73 de ani. El se afla de mai multe zile in coma profunda.
"De data asta este adevarat. Feri nu mai este printre noi. S-a stins la ora 17:20 la Centrul de ingrijiri paliative "Sf Irina" din Voluntari. Voi reveni cu detalii despre ceremonia funebra", au anuntat apropiatii lui Ferenc Vasas pe Facebook.
Cariera de jurnalist, de peste 40 de ani, si-a desfasurat-o in presa scrisa si in televiziune. A indeplinit, pe rand, functiile de corespondent al Agentiei Nationale de Presa AGERPRES, in teritoriu, pentru judetele Covasna si Harghita, respectiv Sibiu si Valcea, reporter in centrala pe diverse domenii si secretar de viza la doua redactii. A condus timp de mai multi ani Redactia Emisiunilor pentru Strainatate din cadrul Agentiei, calitate in care a editat, intre altele, numeroase publicatii pentru strainatate cu periodicitate zilnica, saptamanala si lunara, raspunzand totodata solicitarilor corespondentilor presei straine acreditati la Bucuresti.
A fost redactor-sef al cotidianului de limba maghiara Megyei Tukor din Sf. Gheorghe si sef de departament la cotidianul Curentul.
In cadrul televiziunilor Antena 1, B1 TV si TVR, a condus departamentele de stiri locale, indrumand profesional si studiourile locale (la Antena 1) si regionale (la TVR). A fost trainer in programe cu finantare europeana menite sa contribuie la perfectionarea profesionala a jurnalistilor romani, membru in jurii de concursuri publicistice, moderator al unor dezbateri si autor a numeroase teste de verificare a cunostintelor de specialitate ale jurnalistilor.
Incepand din anul 1998, a fost cadru didactic asociat la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii din Universitatea din Bucuresti. A avut contributii in toate editiile (Polirom, 1999, 2001 si 2009) primului manual autohton de jurnalism. A fost un bun si exigent pedagog, pasionat de misiunea sa de formator.