Descinderi, in aceasta dimineata, la Primaria Sectorului 5, la Administratia Domeniului Public din acelasi sector, dar si la locuinta edilului Marian Vanghelie. Perchezitiile se fac intr-un dosar care vizeaza acordarea ilegala a unor lucrari publice.
Este vorba de fapte comise din 2007 pana in prezent, iar prejudiciul s-ar ridica la suma de 2 miliarde de lei.
Potrivit unor surse citate de Realitatea TV, Vanghelie ar fi incasat un comision de 15-20% din valoarea contractelor care ar fi fost atribuite ilegal.
In momentul in care anchetatorii au intrat in apartamentul sau de pe Bd. Dacia, Vanghelie nu se afla acasa. La intrarea in curte, intrebat daca a perceput comisioane pentru a atribui lucrari publice, acesta a raspuns: "Vom vedea acest lucru!"
"Potrivit mandatului de aducere, domnul primar este suspect de savarsirea infractiunii de abuz in serviciu. Nu s-a gasit absolut nimic din ceea ce se cauta", a declarat avocatul lui Marian Vanghelie.
Intrebat daca el crede ca Vanghelie a perceput comisioane, acesta a replicat: "Sunt sigur ca nu."
De la sediul Primariei Sectorului 5 si de la sediul ADP se vor ridica mai multe documente.
Perchezitiile vizeaza si sediul Calex Business Grup. Din informatiile furnizate de Registrul Comertului, societatea are ca obiect principal de activitate administrarea hotelurilor, iar sediul social este expirat. Mai mult, aceasta este administratorul economatelor din sectorul 5.