Revista Magazin: Intalniri stranii (Autor : IDAN D. FARCAS)
Pe 27 august 1979, la miezul noptii, ajutorul de serif Val Johnson din Warren, Minnesota, era in patrulare pe o sosea. Nu se vedea nicio lumina, cu exceptia uneia care parea sa pluteasca deasupra carosabilului, cam la o mila distanta. Curios, Johnson s-a indreptat cu masina de interventie intr-acolo. Dintr-o data, intr-un mod imposibil, lumina era de-acum deasupra lui, invaluindu-l intr-o stralucire orbitoare. A calcat puternic frana si, chiar inainte de a-si pierde cunostinta, a mai auzit cum se sparge ceva de sticla.
Dennis Brekke, seriful districtului Marshall din Minnesota, spunea ca Johnson a transmis prin radio, in jurul 02:19, ca are nevoie de ajutor. Cand Brekke a ajuns acolo, ambulanta care l-a luat pe Johnson tocmai pleca. Masina de patrulare statea de-a curmezisul, in mijlocul drumului. Brekke, a declarat in 2007 unor ufologi:
- Am condus masina de patrulare in acea noapte. Mergea OK, doar antenele sale erau indoite si au existat unele gauri.
Johnson a estimat mai tarziu ca a fost inconstient aproximativ 40 de minute. Brekke, care a investigat cazul, a declarat :
- El a spus ca a vazut o lumina stralucitoare si cam asta e ultimul lucru pe care il stia. Ochii lui suferisera arsuri de tipul celor care afecteaza sudorii. Cel putin asta a spus doctorul.
Raportul Brekke cu privire la incident mentiona ca Johnson isi potrivea in mod obisnuit ceasul la inceputul fiecarui schimb, chemand la telefon dispeceratul, pentru ora oficiala. Dupa incident, atat ceasul lui Johnson, cat si ceasul din masina lui, erau in urma cu 14 minute. Un far al masinii, pe partea soferului, fusese distrus si se vedeau mici urme de lovituri pe capota, chiar dedesubtul locului in care fusese fracturat parbrizul, de asemenea pe partea soferului. Doua antene de pe masina s-au indoit, cu toate ca au avut baze speciale pentru a preveni astfel de situatii.
Brekke este consultat de oamenii de stiinta din Minneapolis, care i-au spus ca masina fusese lovita de ceva avand o viteza foarte mare.
- Prima data ne-am gandit ca a fost un avion transportand droguri. Am sunat la Fortele Aeriene si am vorbit cu ei. Dar ei nu vazusera nimic in acea zona - a spus Brekke in 2007.
- Am facut tot ce am putut. Nu exista niciun raspuns potrivit la ceea ce s-a intamplat.

(Va urma)