Senatoarea Doina Silistru a sustinut o declaratie politica intitulata: Alte subiecte decat cele juridice. Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
Simt, asa, o neplacere, ca sa nu spun altfel, sa ma refer la anumite subiecte la ordinea zilei, dar nu ma pot abtine. De cand Dosarul Microsoft, Gala Bute si altele asemenea si-au revarsat din prea plinul lor asupra noastra, fiecare zi este un etern spectacol. Curg acuzatiile, curg arestarile, curg suspiciunile tuturor la adresa tuturor. Clasa politica este mai grav bolnava decat am banuit sau am stiut, iar increderea cetatenilor in politicieni, la un minim istoric.
Putem sa-i acuzam de asta? Nu putem! Imi spuneam, recent, trezita de dusul rece al breaking news-urilor penale furnizate non-stop, ca va trece probabil mai mult de o generatie pana noi, clasa politica de acum in ansamblu, ne vom reabilita. Pentru ca nu toti suntem cum se spune la televizor, cu tuse ingrosate: corupti si plini de bani furati de la stat, spagari, manjiti de toate relele posibile si imposibile. Am intrat in politica fara alte asteptari si sperante decat cele ale oamenilor care m-au incurajat sa incerc marea cu degetul si m-au votat si cred ca acest lucru este valabil pentru foarte multi dintre noi. Voi iesi din politica atunci cand aceiasi oameni, si tot prin vot, imi vor spune ca e momentul sa fac pasul inapoi. Pana atunci, imi fac datoria cu seriozitate, devotament si onestitate. Nu am alte ghidaje, nu am nici o agenda secreta, cum vedem ca au avut atatia langa noi.
Totusi, nu despre mine vreau sa va vorbesc, ci despre o alta femeie, acum aflata intr-o zona mult mai racoroasa (la propriu!) a... politicii. Aflu, cand credeam ca nimic nu ma mai poate surprinde, ca doamna Elena Udrea, careia din solidaritate umana ii acord in continuare prezumtia de nevinovatie, isi va lua purtator de cuvant. Rolul lui va fi sa tina legatura cu presa si sa sustina punctele de vedere ale Elenei Udrea pe alte subiecte decat cele juridice, de care se ocupa avocatii.
Ma cuprinde o mirare de-a dreptul filosofica: in ce tara traim, stimati colegi? Ce alte subiecte mai poate discuta doamna Udrea? Despre ce sa comenteze sau sa-si dea cu parerea? Cumva despre guvernare, despre politici publice, despre cresterea salariului minim? Despre democratie, despre cat de buna ar fi putut ea sa fie pentru Romania? Ce credibilitate are doamna Udrea, acum, in spatiul public? Nici daca s-ar pronunta cu privire la efectul razelor de luna asupra sandalelor de guma nu ar crede-o nimeni.
Inclin sa cred ca doamna Elena Udrea nu constientizeaza situatia grava in care se afla, adancindu-se de buna voie intr-un ridicol la fel de daunator pentru sine ca suspiciunile de care s-a inconjurat.
Cand vine vorba de alte subiecte cred ca Tutea avea dreptate cand spunea ca aflarea in treaba este isprava omului neputincios.